Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Povedený syn

TEPLICKO - Okradl vlastní matku; Vloupání do bytu a další zprávy. 

Povedený syn

     Povedeného syna má žena, která nechala svého 40letého potomka, který se vrátil ze zahraničí, několik dnů bydlet u sebe doma. „Odvděčil“ se jí tím, že jí po předchozí hádce, při které ho vykázala z bytu, odcizil kabelku s finanční hotovostí, doklady a platební kartou. Přestože kabelku, i když bez peněz, další den vrátil matčinu příteli, kterého potkal v Teplicích, dopustil se svým jednáním přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, z jehož spáchání už mu policisté sdělili podezření. Pokud případ skončí u soudu, může mu být uložen až dvouletý trest odnětí svobody, výši trestu může ovlivnit i to, že už byl v minulosti několikrát odsouzen.

 

Vloupání do bytu

     Z přečinů krádeže a porušování domovní svobody je podezřelý neznámý pachatel, který vykradl byt v Proseticích. V panelovém domě násilím překonal vstupní dveře, vnikl do bytu ve druhém poschodí a odcizil z něj notebook a několik parfémů, celková škoda byla vyčíslena na téměř deset tisíc korun. V případě, že se policistům podaří zjistiti zlodějovu totožnost, hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.

 

Vykradené auto

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do zaparkovaného vozidla. Zloděj rozbil okénko dveří a odnesl si několik stativů na fotoaparáty a mikrofony, celková škoda byla vyčíslena na osmnáct tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo 4. ledna 2017 v době od 9:00 do 9:30 hodin v Teplicích, ul. U Nemocnice. Podle oznamovatele nezjištěný řidič s neustanoveným vozidlem poškodil zaparkovaný automobil Hyundai Tuscon a z místa ujel, aniž by splnil zákonem stanovenou povinnost. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

 

 

5. 1. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem