Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Požár panelového domu

CHOMUTOV - Hledaný skončil ve vězení, Poškodil kabely.... 

Požár panelového domu
V sobotu nad ránem začalo hořet na chodbě panelového domu v ulici 5. května v Jirkově.Požár se elektroinstalační šachtou rozšířil na střechu domu, a odtud se přesunul i na střechy sousedních vchodů. Nájemníci celého domu byli evakuováni, přístřeší našli v objektu 2 ZŠ Jirkov. Odbornou pomoc lidem poskytovala na místě policejní psycholožka. Na ošetření do nemocnice byly odvezeny tři osoby, které se nadýchaly kouře, nikdo další zraněn nebyl. Oheň likvidovalo několik hasičských sborů, jako pravděpodobnou příčinu požáru stanovil vyšetřovatel hasičů závadu na elektroinstalaci. Na panelovém domě vznikla škoda ve výši 8 milionů korun, na poškozených bytem pak škoda, která byla vyčíslena na 30 milionů korun. Vyšetřování požáru nadále pokračuje.   
 
Hledaný skončil ve vězení
Před kulturním domem v Klášterci nad Ohří kontrolovala policejní hlídka 24letého muže z Kadaně. Muži zákona zjistili, že po muži je vyhlášeno celostátní pátrání. Okresní soud Chomutov na něj vydal příkaz k dodání do výkonu trestu. Po nezbytných úkonech byl hledaný eskortován do vazební věznice v Litoměřicích, pátrání bylo ukončeno.
 
Poškodil kabely
V Děvínské ulici v Chomutově kradl 29letý muž kabely. Vedení vykopal a za pomoci přinesené pilky poškodil. S lupem odejít nestačil, na místě se totiž objevila policejní hlídka a muže zadržela. Firma, které kabely patří, vyčíslila škodu na 30 tisíc korun. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení, pachateli bylo sděleno podezření z trestných činů krádeže, poškození cizí věci a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.
 
„Vybodovaný“ řidič
Na parkovišti marketu ve Wolkerově ulici kontrolovali policisté řidiče vozidla VW. 25letý muž neměl za volantem co pohledávat, protože pozbyl řidičské oprávnění z důvodu dosažení dvanácti trestných bodů. Na tuto skutečnost byl policisty upozorněn při kontrole již v srpnu letošního roku. Tehdy jeho jednání řešila přestupková komise Magistrátu Chomutov. Nyní na něj čeká obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.  
 
Zloděj v kanceláři
Neznámý zloděj vnikl do budovy ve Školní ulici. Dostal se až do kanceláře správce budovy a zde odcizil z volně přístupné zásuvky psacího stolu obálku s hotovostí ve výši 7800 korun. Po totožnosti pachatele krádeže pátrají policisté z chomutovského obvodního oddělení.
 
Věci našel ve sklepě
Na konci října přijali policisté v Jirkově oznámení místního obyvatele, že mu bývalý nájemník odcizil z bytu koupelnový nábytek a pračku. 21letému muži hrozilo obvinění z krádeže. K trestnému činu však nedošlo, neboť majitel našel svůj majetek uložené ve vlastním sklepě. Z tohoto důvodu bylo další vyšetřování odloženo.
 
19. prosince 2011  
nprap. Marie Pivková
 
 
 

vytisknout  e-mailem