Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Požár včelínu

LITOMĚŘICE - V Mentaurově shořel pojízdný včelín; sprejer znehodnotil dům i garáž … 

Požár včelínu

Ve středu odpoledne přijala policie oznámení o požáru pojízdného včelínu. Ten stál na palouku mezi stromy u Mentaurova. K požáru včelína došlo minulý čtvrtek ve večerních hodinách. Způsobená škoda byla vyčíslena na více než 60 000 Kč. Policie případ šetří jako podezření z trestného činu poškození cizí věci. Technik Hasičského záchranného sboru Litoměřice uvedl, že nejpravděpodobnější příčinou vzniku požáru bylo působení otevřeného ohně v důsledku úmyslného nebo nedbalostního jednání. Skutečnost, že požár způsobil blesk, byla spíše vyloučena. Policie v současné době zjišťuje všechny možné příčiny a okolnosti této události. V případě, že bude pachatel dopaden, hrozí mu podle trestního zákoníku trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty.

 

Sprejer řádil v Litoměřicích
 

Pravděpodobně nuda přiměla vandala k jednání , kterým poničil dům a garáž v Plešivecké ulici v Litoměřicích. Uprostřed pracovního týdne postříkal oranžovou barvou vchodové dveře u domu, a poté stejnou barvou vytvořil dva obrazce ve tvaru kosočtverce na dveřích u přilehlé garáže. Konkrétní škoda nebyla do současné doby vyčíslena, ale uvedení dveří do původního stavu nebude jednoduché. Dosud neznámý pachatel čelí podezření z trestného činu poškození cizí věci. Poškodil totiž cizí majetek tím, že ho postříkal barvou. Za to mu hrozí mimo jiné až jednoleté vězení.
 

 

Požár kontejnerů
 

Ve středu nad ránem se rozhořely tři plastové kontejnery v Sulejovicích na návsi. Kontejner na papír kompletně shořel , další dva ohořely. Nicméně je výměna i těchto nádob na tříděný odpad nutná. Oheň napáchal škodu 15 000 Kč. I v tomto případě byl za nejpravděpodobnější příčinu stanoven úmysl. Vandal, který kontejner na papír zapálil, je podezřelý z trestného činu poškozování cizí věci a policie po něm pátrá.

 

por. Ing. Alena Romová
12. 8. 2010 Litoměřice
tel. : 974 436 207, 724 101 966
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem