Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozměnil neschopenku

ÚSTÍ NAD LABEM - Podezřelý si svou neschopenku o jeden den prodloužil. 

Policejní komisař ve zkráceném přípravném řízení ukončil případ trestného činu Padělání a pozměnění veřejné listiny, kdy podezřelý 37letý muž svému zaměstnavateli předložil od lékaře vypsanou neschopenku, ve které o jeden den pozměnil ukončení pracovní neschopnosti. Následně tento přepis byl na České správě sociálního zabezpečení rozpoznán a k výplatě nemocenské dávky nedošlo.
 
Krádež hudebních nástrojů
Dosud neznámý pachatel se v průběhu minulého týdne vloupal do budovy vysokoškolských kolejí v ulici Na Okraji, kde následně ze sklepních prostor odcizil větší množství hudebních nástrojů, mikrofony a další příslušenství. Celková způsobená škoda se pohybuje kolem 231 tisíc korun.
 
Naprosto „na mol“ a na kole
Ústečtí policisté v nočních hodinách v ulici Přístavní kontrolovali 42letou ženu jedoucí na kole. Tato žena byla značně opilá, což potvrdila i dechová zkouška s výsledkem 2,44 promile. Tímto jednáním se dopustila trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí jí trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
Požár bytu
Včera kolem půl dvanácté v noci došlo k požáru bytu v panelovém domě v ulici Milady Horákové. Byt je zcela opuštěn a volně přístupný. Z domu muselo být evakuováno 40 osob, kdy 3 osoby byly následně převezeny k ošetření do nemocnice a to vzhledem k tomu, že se nadýchaly zplodin z kouře. Zhruba po hodině hasiči svůj zásah ukončili a lidé se vrátili zpět do bytových jednotek. V současné době čekáme na odbornou zprávu od hasičů, kdy pravděpodobnou příčinou bude manipulace s otevřeným ohněm.
 
por. Bc. Veronika Hyšplerová
Preventivně informační skupina Ústí nad Labem
E-mail: orulpis@mvcr.cz
Tel.: +420 974 426 208
         +420 724 189 726

vytisknout  e-mailem