Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozor na podvodníka!

LITOMĚŘICE – Falešný vnuk telefonicky vylákal na seniorce 60 000 Kč.  

Pozor na podvodníka!
V Litoměřicích okradl podvodník nehorázným způsobem 82letou paní. V pátek odpoledne jí zatelefonoval, představil se jí jako vlastní vnuk a požádal jí o 60 000 Kč. Přitom jí napovídal, že si peníze přijde vyzvednout jeho kamarád. Paní jeho slovům uvěřila a ve snaze vnukovi pomoci, finanční částku předala neznámému pachateli před domem. Následně vyšlo najevo, že se jednalo o podvodníka, který využil důvěřivosti a dobrosrdečnosti staré paní. Upozorňujeme starší občany, aby si na dosud neustanoveného pachatele dali pozor. V žádném případě nedávejte svoje peníze osobě, kterou neznáte. Není totiž vyloučeno, že v podvodech bude „falešný vnuk“ pokračovat.

Nezdařený výlet
V sobotu odpoledne zanechal muž svůj osobní automobil na odstavném parkovišti pod rozhlednou Varhošť v Kunraticích a vydal se na výlet. Když se po necelé hodině vrátil na parkoviště, zjistil, že má vozidlo vykradené. Neznámý pobuda využil jeho nepřítomnosti a z automobilu mu ukradl peněženku, platební kartu, doklady, finanční hotovost a mobilní telefon. Při vloupání do auta způsobil škodu i na okně vozidla. Výlet se pánovi opravdu prodražil. Zloděj způsobil krádeží vloupáním škodu přesahující 22 000 Kč.

Zloděj ve skladu zeleniny
Během víkendu v přesně nezjištěné době vnikl za použití násilí do skladu a prodejny zeleniny v Litoměřicích zloděj. Z kanceláře si odnesl několik tisíc korun a vrtačku s příklepem. Svým protizákonným jednáním napáchal škodu vyšší než 8 000 Kč. Čelí podezření z přečinu krádeže a podle trestního zákoníku mu hrozí  až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Ing. Alena Romová
Litoměřice 21. 11. 2011
 

vytisknout  e-mailem