Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozor na podvodníky

LITOMĚŘICE – Brusiči nožů opět v akci; Alkohol za volant nepatří! 

V sobotu v odpoledních hodinách nabízeli své služby brusiči nožů v Lovosicích. Oslovili 85letou paní, která nabízenou službu provést nechtěla, ale oni se jí vnutili do bytu s tím, že jí nabrousí nože a nůžky zcela zdarma. Při broušení nožů se věnovali i jiným činnostem. Stařenka po jejich odchodu zjistila, že jí z bytu zmizelo 5 tisíc korun.
Jednalo se o dva muže tmavší pleti. Starší muž byl ve věku 65let, měl šedé kudrnaté vlasy a byl oblečený do světlé strakaté bundy. Mladšímu bylo okolo 20 let, měl na sobě červenou bundu a na hlavě kšiltovku. Jakékoliv informace k těmto podvodníkům volejte na tel. linku 158.
 

Alkohol za volant nepatří!
O tom se přesvědčil v pátek 45letý řidič, který okolo 15té hodiny boural se svým vozidlem zn. Renault. Při parkovacím manévru ve Štětí na Novém náměstí naboural hned dvě vozidla. Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Následné dechové zkoušky byly pozitivní. Při první zkoušce to bylo 2,46 a při druhé 2,44 promile alkoholu! Muž je podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 

Další takovýto případ zaznamenali v pátek 26. 3. Okolo 22té hodiny policisté v Úštěku. V ulici 1. Máje kontrolovali 24letého řidiče při jízdě ve vozidle zn. Ford. Při dechové zkoušce tento řidič nadýchal 2,46 a následně 2,68 promile alkoholu!

V Litoměřicích to byl 37letý muž, kterého policisté kontrolovali při jízdě ve vozidle zn. Nissan. Muž nadýchal při první zkoušce 1,10 a následnou zkouškou bylo zjištěno 1,50 promile alkoholu v dechu za což je podezřelý z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Dále policisté zjistili, že muž má vysloven zákaz řízení a svým jednáním mařil výkon úředního rozhodnutí.

29. 3. 2010

vytisknout  e-mailem