Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Před hlídkou ujížděl

MOSTECKO - Na výzvy nezastavil, poté i utíkal; Zapomenutý batoh našel motorista a vrátil ho. 

Policisté obvodního oddělení Litvínov hodlali v ulici Mostecká zastavit řidiče škodovky. Motorista zřejmě úmysl policistů prohlédl a na křižovatce změnil směr jízdy.  Na zvuková a světelná znamení k zastavení nereagoval a městem ujížděl vysokou rychlostí. Informaci o ujíždějícím vozidle a jeho pohybu dostaly ostatní hlídky ve městě. U nádraží hlídky cestu zablokovaly a řidiči nezbylo nic jiného, než zastavit. Z vozidla však vystoupil a začal utíkat. Ani při útěku neuposlechl výzvy policistů a běžel dál. Nepočítal ale tím, že si ho policisté nadeběhnou. Muži v uniformách proti němu použili donucovací prostředky, a protože se aktivně bránil, skončil s pouty na rukou. Ke zranění osoby ani policistů nedošlo. Policisté následně řidiče vyzvali k provedení orientačního testu na návykové látky, který byl pozitivní na metamfetamin/amfetamin. Řidič se podrobil i odběru biologického materiálu v nemocnici. Toxikologický rozbor potvrdil přítomnost drogy v těle podezřelého. Navíc má platnou blokaci řidičského oprávnění. Policisté 39letému muži z Litvínova sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Marihuanu si ženy poskytovaly navzájem, teď čelí obvinění  z trestného činu
Mostecká policie obvinila z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy dvě ženy ve věku 27 let. Dle šetření policistů TOXI týmu měla jedna druhé na různých místech města Mostu obstarat a následně v několika případech zdarma poskytnout přesně nezjištěné množství omamné látky marihuany. Jedna navíc dle policistů měla obstarat a zdarma poskytnout další osobě metamfetamin.

Výlet cyklistky na Mostecko měl šťastný konec
Včera odpoledne přijala mostecká policie oznámení cyklistky z Teplicka, že byla na výletě u jezera a přišla o ruksak. Ten si měla zapomenout na lavičce u kostela, kde odpočívala. Záhy po odjezdu zjistila, že ruksak nemá a vrátila se ho hledat. Na lavičce však nebyl. Ten naštěstí skončil u motoristy, který jel kolem lavičky a všiml si sedící osoby. Když se vracel posléze zpátky, na lavičce ležel ruksak a kolem nikdo nebyl. Zavolal policii a ta od něj nález převzala. Policisté následně informovali cyklistku a ta si pro svoje příruční zavazadlo v podvečerních hodinách přijela. Poděkovala policistům za rychlé předání informace a poděkování patří samozřejmě i motoristovi z Mostu, který nález poctivě odevzdal.

Most 25. května 2021
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem