Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přibývají krádeže nafty

LOUNY - Plné nádrže pohonných hmot přitahují zloděje... 

Několik případů krádeže nafty bylo v minulých dnech hlášeno policistům lounského okresu. Z neděle na pondělí kradl pohonné hmoty nezjištěný pachatel např. na odstavném parkovišti v Plzeňské ulici v Žatci. Neznámým předmětem poškodil uzávěr nádrže nákladního vozu zn. MAN a následně odčerpal 350 litrů motorové nafty v hodnotě přes jedenáct tisíc korun. Další krádež pohonných hmot se z neděle na pondělí odehrála u počeradské elektrárny. V prostoru, poblíž vjezdu do zmíněného objektu, se dosud nevypátraný zloděj zaměřil na odstavené pásové rypadlo. Z jeho nádrže odcizil v nestřeženém okamžiku přibližně 200 litrů motorové nafty, čímž poškozené společnosti způsobil škodu za deset tisíc korun. Policisté tyto případy šetří jako trestné činy krádeže a po pachateli-ích pátrají.

Ze skladu zmizel vibrační pěch

V minulých dnech zavítal dosud nezjištěný poberta i do skladu stavebního nářadí jedné firmy v Peruci. Předtím však musel odstranit visací zámek, aby poté ze skladu odcizil vibrační pěch zn. Wacker v hodnotě 35 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli pátrají. 

U fabie poškodil lak  

Neznámý vandal se z neděle na pondělí vyřádil na zaparkované fabii v lounské Husově ulici. Nezjištěným předmětem poničil po celém jejím obvodu lak, ušetřena zůstala pouze střecha. Poškozená majitelka škodu vyčíslila na 25 tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin poškození cizí věci. V případě dopadení a odsouzení pachatele mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Ze silnice ukradl semafor   

Stíhání nejen z trestného činu krádeže, ale také z trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení hrozí pachateli, který v minulých dnech ukradl ve Výškově na Lounsku semafory. Toto světelné zařízení odcizil na silnici směrem na obec Bitozeves, kde v současné době probíhá oprava mostku a silnice je průjezdná pouze jedním pruhem. Semafor odcizil jak na začátku opravovaného úseku vozovky, tak i na jeho konci, vzdáleném asi 100 metrů. Způsobená škoda zatím nebyla poškozenou firmou vyčíslena. Trestní zákoník stanoví za tento skutek trest odnětí svobody na jeden rok až šest let. Policie po pachateli pátrá.

Zahrádkáři, pozor na zloděje!

Policisté zaznamenali vyšší nápad případů, kdy zloději využívají zaneprázdněnosti zahrádkářů a mezitím co pracují, kradou jim v odemčených zahradních chatkách. Poslední případ byl nahlášen v sobotu odpoledne, kdy v zahradní kolonii Ořešák v Žatci využil neznámý pachatel situace, kdy byl majitel zaneprázdněn činností na zahrádce a zloděj mu mezitím vnikl do neuzamčené chatky. Odcizil peněženku s doklady, penězi, kartou zdravotního pojištění a také mobilní telefon. Způsobil mu tím škodu za 3 800 Kč. Policisté věc šetří jako trestný čin porušování domovní svobody. Zároveň nabádají zahrádkáře, aby si na podezřelé osoby pohybující se v okolí jejich zahrádek dávali dobrý pozor a chaty si raději vždy zamykali.

Další zprávy vyjdou až ve čtvrtek 9. září 2010!

Jaromíra Střelcová

Louny, 7. září 2010  

vytisknout  e-mailem