Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přišel o peníze

CHOMUTOV - Do auta vzal ženu, ta ho okradla, Tři poškozená auta, Bunda bez placení.... 

Přišel o peníze
Návštěvník Chomutova oznámil na místním oddělení policie, že byl okraden. Policisté následně zjistili, že do svého vozidla pozval na parkovišti před restaurací v Bezručově ulici 29letou ženu z okresního města, která mu následně odcizila mezi sedačkama odloženou peněženku s osobními doklady a hotovostí. Škoda dosáhla na téměř 17500 korun. Podezření z krádeže si žena vyslechla, po nezbytných úkonech byla propuštěna na svobodu.

Tři poškozená vozidla
40letý muž z Roudnice nad Labem jel v pátek s vozidlem Hyundai Lantra po silnici v ulici Karlovarská. Jízdu však nezvládl a narazil do zaparkovaného vozidla Ford Escort, které zde zanechal majitel. Ford se odrazil a naboural do dalšího zaparkovaného vozidla Renault Clio. Když policisté požadovali předložení řidičského oprávnění, muž ho nepředložil. Následná lustrace pak prokázala, že vůbec řidičák nevlastní. Provedená dechová zkouška byla u řidiče pozitivní, nadýchal 2,04 promile alkoholu. Oprava poškozených vozidel si vyžádá hotovost ve výši nejméně 8 tisíc korun. Jednání muže policisté z dopravního inspektorátu vyhodnotili jako ohrožení pod vlivem návykové látky.

Bunda bez placení
Do obchodního domu v centru Chomutova přijel z Mostu teprve 15letý mladík. V jednom z obchodů si vybral bundu v hodnotě 598,- Kč, vešel s ní do převlékací kabinky a tam odtrhl bezpečnostní čipy. S poškozenou bundou se snažil z prodejny odejít, ale byl zadržen vedoucím. Následně přivolaná policejní hlídka zjistila, že s porušováním zákona má mladý muž již své zkušenosti. Za loupež stál před Okresním soudem v Mostě již v dubnu letošního roku, kdy odtud odcházel s podmíněným trestem. Nyní se bude zodpovídat z pokusu krádeže.

V březnu souzen, kradl znovu
Policisté v Kadani vyšetřují jednání 21letého místního obyvatele. Přišel do místního marketu a z prodejního pultu sebral jeden kus značkového alkoholu v dárkovém balení v hodnotě jeden tisíc korun. Když z místa utíkal, lahev upustil a rozbil. Následně přivolaná policejní hlídka zjistila, že za obdobné jednání stál před chomutovským soudem v březnu letošního roku, kdy byl pravomocně odsouzen. Ponaučení si však nevzal a své jednání zopakoval. Ani v tomto případě se obvinění z pokusu krádeže nevyhne.

2.června 2015
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem