Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přišel o řidičák

DĚČÍN - V děčínských ulicicích natrefil na policejní hlídku. 

Kamery na mušce
 
RUMBURK – Z prodejny náhradních dílů a příslušenství motorových vozidel zmizely dvě bezpečnostní kamery. Obchod s potřebami pro motoristy zaznamenal svou ztrátu krátce po jejich demontáži, v sobotu sedmého září 2013 po jedné hodině ranní. Rumburská prodejna utrpěla škodu v řádech několika tisíců českých korun. Rumburští strážci zákona pracují především s verzí, že kamery padly do oka smělých lapků. Kamery sloužily ke snímání vnějšího okolí prodejny. Nejen zákazníky tak přïpravily ruce neznámých raubířů o bezplatnou možnost hlídaného parkování v okolí zdejšího obchodu. Za přečin krádeže lze v případě dopadení pachatele uložit trest ztráty svobody v délce několika měsíců až pěti let.
 
Kde jsou ty notebooky ?
 
DĚČÍN – Zástupci děčínské akciové společnosti se obrátili na děčínské policisty ve chvíli, kdy zjistili ztrátu elektroniky v prostorách společnosti. Během čtrnácti dnů na přelomu srpna a září letošního roku zmizely z kanceláří v Obloukové ulici na Děčínsku dva notebooky a fotoaparát. Po věcech v hodnotě necelých šedesáti tisíc českých korun pátrají děčínští muži zákona. Pokud se jim podaří kápnout na darebáka, který si věci osvojil bez svolení majitelů, bude ve hře nejen trest odnětím svobody až do výše pěti let, ale také přečin krádeže.
 
Slibem nezarmoutíš…
 
DĚČÍN - Policejní protokoly vypovídají o ledačems. V jednom z nich se objevily informace o občanovi  děčínského města, který se měl v polovině března letošního roku  obrátit na hodnou mladou ženu ze svého okolí. Po té měl požadovat zapůjčení deseti tisíc korun s příslibem, že zapůjčenou hotovost splatí do konce letošního září. Bezúročná půjčka vyšla důvěřivou ženu na víc, než původně očekávala. Dlužník splatil zatím jen část závazku. S chybějící částkou pěti a půl tisíce českých korun však otálí. Nemile zaskočená žena se obrátila na místní strážce zákona, kteří se zaměří na všechny okolnosti oznámené události.
 
Ranní dýchání
 
DĚČÍN – Letošního dvanáctého září  za časných ranních hodin narazil v ulicích Děčína na strážníky Městské policie Děčín sedmadvacetiletý Děčíňák. Zdejší řidič osobního vozidla Toyota Avensis se směrem ke strážníkům nechoval zrovna vstřícně. Na řadu přišla nevybíravá slova a nevhodné poznámky. Jelikož se zastavený účastník silničního provozu odmítl podrobit výzvě zakročujících strážníků, byla na místo události v  Jeronýmově ulici přivolána hlídka podmokelských policistů. Ti vyzvali přítomného muže k dechové zkoušce, na jejímž základě bylo zjištěno pravděpodobné požití alkoholu. Navíc byl nespokojený muž vyzván k prokázání totožnosti. Výzvě nevyhověl, a tak skončil na policejní služebně v Tržní ulici. Po opětovné dechové zkoušce a zjištění totožnosti byl propuštěn. Předvedenému rebelovi byl zadržen řidičský průkaz. V následujících dnech bude čelit policejnímu šetření v důvodu možného spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Svým počínáním může v případě odsouzení přijít až o roční pobyt na svobodě. Navíc mu může být vysloven zákaz činnosti a uložena pokuta.
 
 
Děčín, 12. září 2013 
nprap.  Petra  Trypesov
á
Preventivně informační skupina Děčín
E-mail : pisdc@mvcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem