Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přišel o telefon

CHOMUTOV - Vozík nezvládl, Napadl muže, poničil auto.... 

Přišel o telefon
Ponechat si nalezenou věc je trestné. Obdobně se zachoval neznámý člověk, který navštívil prodejnu v centru města. Na místě našel telefon, který zde majitel zapomněl. Přístroj navrátil a ponechal si ho. Svým jednáním se dopustil trestného činu zatajení věci. Za uvedený čin mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Skutek šetří chomutovští policisté.
 
Vozík nezvládl
Po areálu Kamencového jezera v Chomutově jezdil s elektrickým golfovým vozíkem 20letý mladík z Aše. Jízdu nezvládl a na travnaté ploše najel na stan. Uvnitř se nikdo nenacházel, ale poškodil nejen stan, ale i věci uložené uvnitř. Škoda se vyšplhala na 10 tisíc korun. Orientační dechová zkouška prokázala, že se mladík před jízdou posiloval popíjením alkoholických nápojů. Přístroj naměřil úctyhodných 4,63 a následně 2,65 a 2,39 promile alkoholu v dechu. Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí pachateli peněžitý trest nebo ho může soudce poslat až na jeden rok do vězení.   
 
Napadl muže, poškodil auto
Hned ze dvou trestných činů se bude zodpovídat 20letý Jirkovák. Na komunikaci před domem v ulici Palackého nejprve kopal do kontejnerů na odpad a následně poškodil kovovou tyčí zaparkované vozidlo. Ani tehdy se neuklidnil a zaútočil na skupinku opodál stojících lidí. Jednoho z mužů lehce zranil a pak z místa utekl. Netrvalo dlouho a byl zadržen. Muž skončil v policejní cele, je podezřelý z výtržnictví a poškození cizí věci.
 
Kradli mosaz
Dva muži vnikli společně na pozemek firmy na Pražské ulici v okresním městě. Podlezli garážová vrata a ze skladu železného odpadu se pokusili odcizit 26 kg mosazeného odpadu v hodnotě 2300 korun. Nepočítali ovšem s pracovníkem ostrahy, který se na místě objevil. Provedená dechová zkouška u mužů ve věku 25 a 30 let byla negativní. Mladší byl za krádeže již v nedávné době odsouzen, čeká na něj proto obvinění z trestného činu. Jednání staršího bude nadále šetřeno jako přestupek proti majetku.
 
Zloděj v kempu
V autokempu Prunéřov řádil zloděj. Využil skutečnosti, že si hosté z ciziny odložili svá jízdní kola u chatky a ponechali je neuzamčená. Kromě kol zloděj odcizil i dvě přilby, škoda se vyšplhala na téměř 112 tisíc korun. Krádež vyšetřují policisté z Kadaně.
 
Na zboží neměla peníze
V obchodní zóně Otvice kradla 27letá žena z Mostu. V prodejně vybrala z regálu několik balení kosmetických přípravků. Zboží však nepřendala do nákupního košíku, ale ihned vložila do kabelky. Na zaplacení hotovosti ve výši 2700 korun neměla. Přivolaní policisté zjistili, že to není její první porušení zákona. Za obdobnou činnost stála před soudem v Mostě v roce 2010, kdy byla pravomocně odsouzena. Jirkovští policisté pachatelce sdělili podezření z krádeže, po nezbytných úkonech byla propuštěna na svobodu.
 
6. srpna 2012
nprap. Marie Pivková   

vytisknout  e-mailem