Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přišel o úspory

CHOMUTOV - Nevydařené vloupání, Z místa ujel.... 

Přišel o úspory
Muž z Klášterce nad Ohří půjčil před časem 56leté ženě ze Žatce hotovost ve výši 110 tisíc korun. Sepsali sice dlužný úpis a stanovili dobu, do které mají být peníze vráceny zpět. Tuto úmluvu žena nerespektuje, naopak se vrácení peněz vyhýbá. Když poškozenému došla trpělivost, obrátil se na místní oddělení policie, kde vše oznámil. Nepoctivá žena je podezřelá z podvodu.
 
Nevydařené vloupání
Do chomutovské firmy Na Moráni vnikl 28letý muž. Po překonání oplocení se dostal na dvůr, kde odcizil dvě hliníkové vložky do komína za dva tisíce korun. Odejít s lupem však nestačil, na místě se objevil náhodný svědek, který přivolal hlídku policie. Zadržený muž je podezřelý z pokusu krádeže. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Z místa ujel
V Klášterci nad Ohří poškodil kdosi vozidlo. Majitel auto nechal zaparkované na komunikaci v ulici Polní. Když k němu přišel, našel poškozené dveře. Škodu vyčíslil na 24 tisíc korun. I když pachatel z místa ujel, policisté jeho totožnost zjistili. Uvedený skutek má na svědomí 32letý místní obyvatel. Ve zkráceném přípravném řízení bylo pachateli sděleno podezření z trestného činu poškození cizí věci.
 
Návštěvu využila ke krádeži
49letá žena využila pozvání do rodinného domu v Březenci ke krádeži. Majiteli v nestřeženém okamžiku odcizila volně odloženou koženou peněženku s hotovostí a osobními doklady. Peněženku sice poškozený záhy našel, chyběla však část peněz ve výši 2800 korun. Provedená dechová zkouška u zadržené ženy prokázala, že jednala pod vlivem alkoholu. Přístroj naměřil 1,17 promile alkoholu v dechu. Pachatelka je podezřelá z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Porušil rozhodnutí soudu
Z maření výkonu úředního rozhodnutí se bude zodpovídat 27letý obyvatel Kadaně. Usnesení Okresního soudu Chomutov ze srpna letošního roku mu totiž zakazuje, aby se zdržoval v Golovinově ulici a v jejím bezprostředním okolí a aby jakýmkoliv způsobem obtěžoval poškozenou. To však porušil, když přišel až k bytu ženy, zvonil na zvonky a dožadoval se vydání syna. Za uvedený čin mu hrozí až tříletý pobyt ve vězení.
 
14. prosince 2011
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem