Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přišel si pro peníze

CHOMUTOV - Došlo i na rány a výhrůžky, Poškodil auto, převrátil kontejner, Bydleli, ale neplatili..... 

Přišel si pro peníze
29letý muž z Vysoké Pece je podezřelý z trestných činů nebezpečné vyhrožování a porušování domovní svobody. Vnikl na neoplocený pozemek u rodinného domu poškozeného, bez souhlasu majitele se dostal dveřmi do domu a odtud až do obývacího pokoje a požadoval vrácení půjčených peněz. Nereagoval na výzvu, ať dům okamžitě opustí. Když majitel vyšel ven, následoval ho a následně i fyzicky napadl. Rány doprovázely výhrůžky. Z místa utekl ještě před příjezdem policistů, kteří ho však zanedlouho zadrželi. Orientační dechová zkouška potvrdila, že jednal pod vlivem alkoholu. Nadýchal 1,68 promile. Vyšetřování případu nadále probíhá na jirkovském policejním oddělení.

Poškodil auto, převrátil kontejner
V obci Všehrdy poškodil 28letý muž z Chomutova zaparkované vozidlo. Neznámým předmětem rozbil pravá boční skla a bez povšimnutí nenechal ani čelní sklo. Když pak obec opouštěl, cestou převrátil ještě kontejner na komunální odpad. Následovalo zadržení policejní hlídkou a převoz na místní oddělení policie. Jeho jednání muži zákona vyhodnotili jako výtržnictví a poškození cizí věci. Oprava poškozených věcí bude majitele stát nejméně 12 tisíc korun.

Bydleli, ale naplatili
Z Meziboří přijeli na návštěvu Chomutova 35letý muž s přítelkyní a dvěma nezletilýma dětma. Ubytovali se v místním hotelu, ve kterém však zapomněli za služby při odchodu řádně zaplatit. Poškozená společnost vyčíslila škodu na téměř 6 tisíc korun. Podvod nyní vyšetřují chomutovští policisté.

Pro pivo do sklepa
21letý muž z Kadaně vnikl na pozemek domu v Mánesově ulici. Odemčenými dveřmi se dostal až do sklepa, kde ho zřejmě přemohla žízeň. Na místě totiž odcizil plastovou přepravku s dvaceti lahvemi piva. Majitel vyčíslil škodu na 400 korun. Skončil v policejní cele a nyní se bude zodpovídat z trestného činu porušování domovní svobody. Vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.

Posilnil se alkoholem, nadával
Přestupkové jednání 25letého muže z Krupky vyšetřují policisté z Jirkova. Přišel za svým otcem do obce Jindřichova Ves, začal ho vulgárně urážet a slovně napadat. Když ho tec vyhodil z domu, se svým jednáním nepřestal, ale začal kopat do dveří a vyhrožovat. Dechová zkouška prokázala přítomnost alkoholu, muž nadýchal 1,80 promile. Muž se uklidnil až v době, kdy se na místo dostavili policisté a muže zadrželi.

Bezpečné dveře
Policisté v Kadani vyšetřují jednání dvojice místních obyvatel. 25letý muž a 30letá žena poškodili vstupní dveře do bytu v ulici Chomutovská. Snažili se dostat do bytu, to se jim však v tomto případě nepodařilo. Oprava poškozených dveří bude majitele stát nejméně dva tisíce korun. Obvinění z pokusu krádeže čeká na oba podezřelé.


8. dubna 2015
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem