Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pro kolo šel se žebříkem

CHOMUTOV - Vloupání do domu, Zadržený pachatel.... 

Z balkónu odcizil kolo
Pro jízdní kolo se vyšplhal na balkón,v prvním patře domu v jirkovské ulici Generála Svobody, 27letý muž z Chomutova. Za tímto účelem si přinesl dřevěný žebřík, který mu práci usnadnil. Pak nasedl na kolo, žebřík ponechal na místě a ujel. Z lupu se neradoval dlouho, byl i s kolem zadržen. Majitel měl jistě z vrácení majetku radost, pořízení jízdního kola ho totiž stálo 40 tisíc korun. Kromě obvinění z krádeže čeká na pachatele i obvinění z trestného činu porušování domovní svobody.
 
Vloupání do domu
Do rekonstruovaného domu v Jirkově se vloupal zloděj. Kdosi využil skutečnosti, že je dům v nočních hodinách opuštěný a vnikl dovnitř. Všechno prohledal, odnesl elektrickou svářečku, tři balíky měděných kabelů a k tomu přibral i pánskou značkovou bundu a mikinu. Majitel vyčíslil celkovou škodu na necelých 10 tisíc korun. Krádež šetří policie.
 
Zadržený pachatel
V policejní cele skončil 20letý muž z Chomutova. Policisté po něm pátrali v souvislosti s případem vloupání do bytu v okresním městě. Pachatel překonal vstupní dveře, v bytě všechno prohledal a odcizil přehrávač, obraz, dva telefony a osobní doklady majitelky. Ta vyčíslila škodu na 19 tisíc korun. Zadržený pachatel se k činu přiznal. Při vyšetřování bylo dále zjištěno, že se v Kochově ulici vloupal do zaparkovaného motorového vozidla. Tady sebral kufr s nářadím a znehodnotil autolékárničku. Při třetím vloupání do doprovázel další pachatel, muž z okresního města ve věku 23 let. Společně vnikli do stánku na městské tržnici, tady ale nic neodcizili. Oprava poškozených věcí si však vyžádá 4 tisíce korun. Obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody si pachatel již převzal, policejní inspektor podá návrh na jeho vzetí do vazby.
 
Dvojici se neubránil
Napadením skončila rozmíška mezi 45letým mužem a dvěma 19letými mladíky. Ti ho v ulici Beethovenova povalili na zem a několikrát udeřili. Poškozenému se nakonec podařilo zdvihnout ze země a utéct o několik ulic dál. Pachatelé to ale nevzdali, dohnali ho a opět několikrát udeřili. Napadený nakonec vyhledal ošetření u lékaře, k pracovní neschopnosti prozatím nedošlo. Na oba útočníky čeká obvinění z výtržnictví, co bylo motivem jejich jednání vyšetřuje chomutovská policie.
 
Chomutov 28.06.2010

vytisknout  e-mailem