Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodával drogy

CHOMUTOV - Za vloupání bude potrestán, Dvě krádeže, jeden pachatel.... 

Prodával drogy
Obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy si převzal 19letý mladík z Jirkova. Před časem totiž prodal dávku pervitinu mladé cizince. K předání došlo v zaparkovaném autě v centru města a žena dávku bezprostředně užila. Pachateli hrozí peněžitý trest nebo pobyt ve vězení na jeden rok až pět let.
 
Za vloupání bude potrestán
Vejprtští policisté pátrali po pachateli, který se vloupal do domu v obci Nové Zvolání. Kdosi vnikl do objektu, poškodil troje dveře do místností a odcizil věci za necelé dva tisíce korun. Oprava poškozeného zařízení však bude majitele stát dvakrát tolik. Sdělení podezření z tohoto činu si převzal 38letý místní obyvatel, který má uvedený čin na svědomí.
 
Dvě krádeže, jeden pachatel
V otvickém marketu zadrželi při krádeži 34letého muže ze Strupčic, který zde odcizil zboží za 218 korun. Při vyšetřování bylo zjištěno, že za stejnou trestnou činnost byl  pravomocně odsouzen již před dvěma roky. Dále vyšlo najevo, že několik dnů před touto krádeží připravil o mobilní telefon svého známého. Na parkovišti ve středu města mu přístroj vytrhl z ruky a už ho nevrátil. Obvinění z trestného činu krádeže si převzal, po výslechu byl propuštěn, jeho další vyšetřování bude probíhat na svobodě.
 
Do věznice se jí nechtělo
Výkonu trestu se vyhýbala 45letá žena z Ostravy. Ačkoli převzala v prosinci loňského roku výzvu k nástupu, nereagovala na to a do vězení nenastoupila. Policejní hlídka, která ji v Kadani kontrolovala, zjistila, že je po ženě z tohoto důvodu vyhlášeno celostátní pátrání. Následovalo zadržení a následné dodání do věznice v Litoměřicích. Na ženu čeká obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Opilá bourala
Jízdu s vozidlem nezvládla 40letá žena ze Března. Poblíž Droužkovic, vlivem nepřiměřené rychlosti, vjela do protisměru a tam narazila do přívěsu projíždějícího nákladního vozidla. Provedená dechová zkouška prokázala, že řidička před jízdou holdovala alkoholu. Přístroj naměřil 1,72 promile alkoholu v dechu. Na vozidlech vznikla škoda ve výši 30 tisíc korun, zraněn nebyl nikdo. Za ohrožení pod vlivem návykové látky čeká ženu zákaz činnosti, peněžitý trest nebo i pobyt za mřížemi.
 
Zmizela nafta
Neznámý pachatel odčerpal z tankovací nádrže  motorovou naftu za téměř čtyřicet tisíc korun. Kdosi vnikl do areálu statku na Kadaňsku, odcizil pohonné hmoty a odejel. Po totožnosti neznámého nyní pátrají policisté z místního oddělení policie.
 
Drahá neopatrnost
Neopatrnost se tentokrát nevyplatila návštěvnici chomutovského baru. Mladá žena si odložila svou kabelku na barový pult a nevěnovala jí dostatečnou pozornost. Když tašku začala po chvíli hledat, byla samozřejmě pryč. A v tomto případě to byla opravdu drahá neopatrnost! V peněžence měla žena téměř devět tisíc korun na hotovosti, doklady a platební kartu. Okradené ženě pak nezbylo nic jiného, než krádež nahlásit na policii.
 
Chomutov, 12.března 2010
 

vytisknout  e-mailem