Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodávali kradené

LITOMĚŘICE – Stíháni jsou na svobodě; Zamykejte dveře!; Drahé letáky 

Za poskytnutí pronájmu dílny v obci Terezín se odvděčil 27letý muž z Podřipska a 21letý muž z Litoměřic po svém. Na konci roku 2012 z pronajaté dílny postupně odcizili elektroniku, čisticí prostředky, vzduchový kompresor, starožitný nábytek a další zde uskladněné věci v hodnotě vyšší jak 100 tisíc korun. Odcizené věci prodávali a získané finance užili pro svou spotřebu. Litoměřickým kriminalistům se podařilo většinu odcizených věcí zajistit a vrátit majiteli. Na sklonku uplynulého týdne si oba mladí muži převzali obvinění pro trestný čin krádeže a hrozí jim až pětileté vězení. Trestní stíhání dotyčných probíhá na svobodě.
 

Zamykejte dveře!
V úterý přijali policisté oznámení o krádeži peněz z neuzamčeného rodinného domu v Libochovicích. Neznámý pachatel zřejmě překonal oplocení či uzamčenou branku a dále neuzamčenými domovními dveřmi vnikl do domu, odkud si odnesl finanční hotovost. Majitel domu se v té době pohyboval na přilehlé zahrádce a ničeho si nevšiml. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.Zároveň upozorňují majitele rodinných domů a rekreačních objektů na důležitost zajištění oken a dveří a to i v případě, že vykonávají nějakou činnost poblíž domu či na zahradě. Ve vaší nepřítomnosti může nezajištěných oken či dveří využít příležitostný lapka ke svému obohacení.

Drahé letáky
Internetovému podvodníkovi sedl na lep 30letý muž z Roudnicka. Počátkem února tohoto roku si prostřednictvím inzertního portálu objednal fotoaparát za 8 tisíc korun. Po rozbalení doručeného zboží byl však nemile překvapen. Místo objednaného fotoaparátu mu neznámý podvodník poslal krabici plnou reklamních letáků. Protože se nedočkal objednaného zboží ani svých peněz, oznámil celou věc policistům, kteří po totožnosti neznámého podvodníka pátrají.
 

3. 4. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem