Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodávali pervitin i marihuanu

CHOMUTOVSKO - Kriminalisté během dvou týdnů obvinili z distribuce drog šest osob. 

Během uplynulých dvou týdnů obvinili chomutovští kriminalisté postupně celkem šest mužů, kteří se nezávisle na sobě měli zabývat distribucí drog. Nejmladšímu z nich je pouhých 19 let, nejstaršímu již bylo 45 let. Všichni jsou z Chomutovska, žijí v Jirkově, Chomutově anebo okolí.

Většina z obviněných měla po dobu týdnů či měsíců distribuovat pervitin, případně pervitin i marihuanu, a to buď přímo v místě svého bydliště anebo i na jiných místech okresu Chomutov. Zmíněné drogy měli poskytovat různým osobám z řad uživatelů těchto látek. Jeden z obviněných se měl podle kriminalistů zaměřovat výhradně na distribuci marihuany.

Dotyční si distribucí drog měli přijít na tisíce korun. V naprosté většině šlo o prodej za úplatu, policisté však evidují i pár případů, kdy byl pervitin darován anebo dán za protislužbu ve formě poskytnutí noclehu.

Jeden z obviněných ve věku 43 let je stíhán vazebně. Do věznice byl umístěn rozhodnutím soudu včerejšího dne na základě podnětu vyšetřovatele a následného návrhu státního zástupce.

Za trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami hrozí obviněným v případě uznání viny tresty odnětí svobody v rozmezí jednoho roku až pěti let.

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 25. září 2020

vytisknout  e-mailem