Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pronásledování motorky

DĚČÍNSKO – Policisté pronásledovali několik kilometrů motocykl, jehož řidič nechtěl zastavit. 

Policisté z oddělení hlídkové služby Děčín  si v  pondělí odpoledne všimli na Kamenické ulici v Děčíně motocyklu, který se rozhodli zastavit a zkontrolovat. V momentě, kdy se na služebním vozidle rozsvítily majáky, motorkář na výzvu k zastavení nereagoval a naopak přidal plyn a začal po silnici  ujíždět ven z města,  směrem na Českou Kamenici.  Několik kilometrů hlídce ujížděl přes obce Huntířov a Markvartice a nerespektoval pravidla silničního provozu.  Při své zběsilé jízdě najížděl do protisměru a ostatní účastníci provozu mu byli nuceni uhýbat na krajnici.  Místy jeho rychlost dosahovala až 180 km/h.  Policejní hlídka byla při pronásledování řidiče motocyklu po celou dobu ve spojení s operačním střediskem. Na silnici I/13 ve Vísce pod Lesy tak již byla připravena další motorizovaná policejní hlídka z obvodního oddělení Česká Kamenice, která na silnici  provedla zátaras služebním vozidlem.

Po zahlédnutí zátarasu motorkář odbočil mimo vozovku na travnatou plochu, kde nezvládl řízení a z motorky spadl.  Poté policisté muže za užití donucovacích prostředků zpacifikovali a zadrželi. Důvodů k ujíždění mohl muž mít  hned několik. Při lustraci v policejních evidencích policisté zjistili, že má platný zákaz řízení a nemá za řídítky co pohledávat.  Navíc provedený test na drogy u něj ukázal pozitivní výsledky  na látky THC a  amfetamin/metamfetamin.  Po provedení všech potřebných úkonů policisté muže umístili do policejní cely.  

Šestatřicetiletému muži policisté následně sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě uznání viny u soudu mu za tento přečin hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Děčín 17. května  2023
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem