Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Proud odebíral načerno

LOUNY - Způsobená škoda přesahuje třicet tisíc korun. 

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil z trestného činu krádeže 34letého muže z Lounska, který neoprávněně odebíral elektrický proud. Na adrese domu, kde bydlí, nejméně od září do konce listopadu minulého roku provedl neodborný zásah na elektrické soustavě a tím došlo k neoprávněnému odběru elektřiny. Poškozená společnost škodu vyčíslila na 32 743 Kč. Obviněný je vyšetřován na svobodě, pokud bude odsouzen, hrozí mu až dva roky odnětí svobody.

Za útoky čelí trestnému činu

Hrubé neslušnosti, kdy v minulých dnech slovně a fyzicky napadal svoji přítelkyni, se na místě veřejnosti přístupném dopustil 30letý muž z Lounska. V Postoloprtech na veřejném prostranství jí sprostě nadával a došlo i na facky přes obličej. K útokům na poškozenou došlo před zraky ostatních lidí. Policisté již mladému agresorovi sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu výtržnictví, za což mu podle trestního zákoníku hrozí odnětí svobody až na dva roky. 

Pod vlivem usedl za volant

V pondělí večer prováděli policisté v ulici Karla Havlíčka Borovského v Postoloprtech silniční kontrolu osobního vozidla zn. Mercedes - Benz. Zjistili, že za volantem sedí řidič, který není úplně střízlivý. Provedenou dechovou zkouškou mu naměřili nejprve 2, 23 promile alkoholu v dechu a následně 2, 11 promile. Proto mu na místě zakázali další jízdu, zadrželi řidičský průkaz a předvolali jej na služebnu, až bude střízlivý. Ve středu mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle trestního zákoníku mu nyní hrozí pobyt za mřížemi až na jeden rok.

Vykradená ubytovna

Z ubytovny pro brigádníky v jedné obci na Lounsku zmizely v minulých dnech věci v hodnotě cca 10 000 Kč. Dosud nezjištěný poberta si z objektu odnesl elektrický rozvaděč, jističe, dva elektrické vařiče a dvě ventilační okna. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po pachateli pátrají.

Neplatí na dceru

Krkavčího otce (89. ročník) z Lounska stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování pro trestný čin zanedbání povinné výživy. I když mu stanovil rozsudek Okresního soudu v Lounech platit na dceru pravidelné měsíční výživné, toto soudní nařízení ignoruje a k rukám matky již dluží bezmála dvacet tisíc korun. Za tento přečin mu nyní hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 21. dubna 2016

 

 

 

 

  

vytisknout  e-mailem