Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Radikálové procházeli Janovem přes dvě hodiny

MOST - akci hlídek Dělnické strany v Janově monitorovala Policie ČR 

Policie ČR krajské ředitelství policie Severočeského kraje přijala na dnešní den bezpečnostní opatření a to v souvislosti s avízovanou akcí Dělnické strany v Janově. Cílem tohoto opatření bylo zajistit veřejný pořádek a eliminovat možná bezpečnostní rizika.
Situaci na Litvínovsku policisté monitorovali již od ranních hodin. Kolem 9.30 hodiny se na litvínovském náměstí sešla skupina asi 25 příznivců Dělnické strany. Ta se poté přemístila prostředky MHD do obce Janov. Tamní sídliště pak následně v průběhu více jak dvou hodin procházela za dohledu policie. Celou akci dokumentovali kriminalisté a  pořizovali zvukové i obrazové záznamy. Do opatření byli zapojeni i policisté antikofliktního týmu, kteří komunikovali s občany janovského sídliště. Policisté zatím nezaznamenali porušení zákona osobami z řad pravicových radikálů. Během akce v Janově muži zákona předvedli dvě osoby podezřelé z protiprávního jednání.
Krátce před 13 hodinou hlídky Dělnické strany Litvínovsko opustily. Před tím ještě stačily v obci Hamr předat místostarostovi městského úřadu Litvínov v místě jeho bydliště anketní lístek.
Bezpečnostní situace v mosteckém regionu je policií nadále monitorována a opatření bude trvat až do odvolání

vytisknout  e-mailem