Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řádil v cizím bytě

MOST - Napadl i přítomné; Rána ho vyšla draho; Dveře nevydržely + další 

Z přečinů poškození cizí věci a porušování domovní svobody obvinil policejní komisař 36letého muže. Ten má na svědomí vniknutí do cizího bytu a zničení části majetku poškozené ženy bydlící v jedné obci na Mostecku. Pachatel v rozčilení vykopl vstupní dveře, vtrhl do obydlí a začal řádit. Důvodem k tomu měly být určité neshody. Zanechal po sobě nemalou škodu – téměř 24 tisíc korun. Převržením konferenčního stolku rozbil notebook, ženě vytrhl z ruky mobil a hodil ho na zem. K tomu ještě napadl poškozenou a jejího druha. Při tom byla poničena sedací souprava. Aby toho nebylo málo, při šarvátce došlo k pádu mužů na topení, tím praskla přívodní trubka, ze které začala téci voda. Do škody je započítáno i vytopení obývacího pokoje a kuchyně. Zraněn nikdo nebyl. Případ je nadále v šetření.

 

Rána ho vyšla draho

Z rozbití výherního automatu viní policisté 43letého muže. Ke skutku došlo koncem května v jedné litvínovské restauraci. Do provozovny přišel Litvínovan se svojí družkou, která si šla po nějaké době zahrát na výherní automat. Po chvíli k ní přítel přišel a začal nadávat. Pachatel byl podle očitých svědků pod vlivem alkoholu. Náhle rukou praštil do displeje hracího přístroje. Rána ho vyšla draho. Škoda byla vyčíslena na 10.100 korun. K tomu mu v těchto dnech ještě přibylo sdělení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

 

Dveře nevydržely

Do vchodu jednoho domu v Mostě se za kamarádem chtěli dostat tři mladíci. To se jim nakonec podařilo. Bohužel to odnesly vchodové dveře. Hoši se totiž rozhodli vejít i za cenu použití síly. Jejich násilný vstup byl vyčíslen na téměř 6.400 korun. Nejstarší z trojice, 18letý Mostečan, si od policistů vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Zbývající pobertové, oba ještě mladiství, mají na kontě sdělení podezření ze spáchání provinění. Případ je veden mosteckým obvodním oddělením ve zkráceném přípravném řízení.

 

Koupel se prodražila

Koupel na Matyldě v Mostě se prodražila jednomu mladíkovi z Mostu. Ten po příchodu z vody zjistil, že si neznámý lapka přisvojil jeho peněženku schovanou pod trikem na dece. Poškozený přišel ještě o doklady, kreditní kartu a finanční hotovost – vše v hodnotě 1.725 korun. Událost šetří mostecké obvodní oddělení jak přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

 

Hodila se mu zrcátka

Zrcátka z auta zřejmě potřeboval neznámý zloděj. Tak si je opatřil. Problém byl v tom, že z cizího. Majiteli Peugeotu tím způsobil osmitisícovou škodu. Pachatele krádeže zjišťují policisté mosteckého obvodního oddělení.

 

 

Okradena při cestě z restaurace

Krádež na osobě vyšetřují mostečtí policisté. Okradena měla být žena, která se vracela domů z restaurace. Zřejmě ji zmohla únava, zakopla a upadla. Po nějaké době zjistila, že postrádá kabelku s osobními věcmi, doklady, mobilním telefonem a finanční hotovostí. Poškozené byla způsobena škoda předběžně vyčíslená na 1.500 korun.

 

Servírka si zdřímla, přišla o tržbu

Chvilkové zdřímnutí přišlo servírku jedné herny v Meziboří na několik tisíc. Ženu zmohl spánek v pozdně nočních hodinách. Smůla byla, že tam byl i někdo s nekalými úmysly. Poškozená po procitnutí zjistila, že jí zmizela kasírtaška s tržbou, kterou měla před tím vedle sebe. Případ šetří mezibořská policie jako přečin krádež na osobě.

 

Zloděj šel po meruňkách

Milovníkem ovoce je zřejmě neznámý zloděj. Ani mu nevadilo, že si pro něj jde do cizí zahrady.  Přestříhal plot a dal se do trhání meruněk. Ze stromu jich zmizelo díky němu asi deset kilo v předběžně vyčíslené částce 500 korun. Poškozením pletiva se škoda navýšila o dva tisíce. Obrničtí policisté případ šetří jako přečiny porušování domovní svobody a krádež vloupáním.

 

Čekalo ho překvapení

Nemilé překvapení připravil neznámý pachatel majiteli vozu Ford. Lapka si ze zavazadlového prostoru odnesl věci za 22 tisíc korun. Jednalo se především o nářadí. Poškození bylo odhadnuto na dva tisíce. Věcí se zabývají policisté mosteckého obvodního oddělení.

 

Alena Bartošová

Most, 23. července 2010

vytisknout  e-mailem