Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řádil v domě

CHOMUTOV - V srpnu nezahálel, Do bytu vlezli oknem.... 

Řádil v domě
Policisté pátrali po totožnosti neznámého zloděje, který se před časem vloupal do rodinného domu na Chomutovsku. Z přízemí se ostal do patra domu kde z ložnic odcizil notebook, šperkovnici se zlatými šperky a peníze, z dětského pokoje pak mobilní telefon. Z přízemí domu zmizela televize, kterou však majitel našel odloženou v technické místnosti v přízemí. Pachatel za sebou zanechal škodu ve výši 212 tisíc korun. Tentokrát byla práce policistů úspěšná. Uvedené vloupání má na svědomí 26letý Jirkovák. Nic z kradených věcí se nenašlo, pachatel byl obviněn z krádeže a porušování domovní svobody.
 
V srpnu nezahálel
Zatímco ostatní o prázdninách odpočívali, 41letý muž z Prahy kradl. Během srpna se vloupal na našem okrese do dvanácti vozidel. Svou činnost páchal v Chomutově, Jirkově a Klášterci nad Ohří, zaměřil se převážně na vozidla značky Fiat a VW Golf. Kromě autorádií sebral věci, které se daly lehce zpeněžit. Zmizely potahy, doklady, nářadí a peníze. Ve většině případů se projel, z vozidla odčerpal pohonné hmoty a odstavil ho na jiném místě. Majitel VW Golf, který zmizel z Klicperovy ulice, takové štěstí neměl. Auto nechal pachatel sešrotovat. Při poslední cestě, s ukradeným autem Fiat Tipo, byl v Kadani zadržen policejní hlídkou. Komisař muže obvinil z řady trestných činů – kromě krádeže to bylo z trestného činu poškození cizí věci, neoprávněné užívání cizí věci, neoprávněné opatření platebního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí. Bylo totiž zjištěno,že mu zákaz řízení motorových vozidel vyslovily tři soudy – v Chomutově, Mostě a Karlových Varech. Zadržený muž skončil v policejní cele a byl podán návrh na jeho vzetí do vazby.  Na pokyn státního zástupce byl pachatel ze zadržení propuštěn, jeho další vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Do bytu vlezli oknem
Na místní oddělení policie v obci Březno se obrátil místní obyvatel a oznámil, že mu kdosi z bytu odcizil mobilní telefon. Při výpovědi uvedl, že přístroj měl odložený na parapetu okna uvnitř bytu. Policisté zjistili, že uvedenou krádež má na svědomí dvojice pachatelů ve věku 21 a 19 roků. Muži vyšplhali do téměř třímetrové výšky, otevřeným oknem se dostali do bytu, sebrali telefon a opět zmizeli. Přístroj byl v pořádku vrácen majiteli, jednání mužů je řešeno ve zkráceném přípravném řízení, podezření z krádeže si oba již převzali.
 
Vzduchem létaly nadávky a pěsti
Lékařské ošetření musela vyhledat obyvatelka jirkovského bytu v ulici Pod Přivaděčem. Zranění jí způsobily dvě ženy ve věku 54 a 26 roků, které vnikly neoprávněně do jejího bytu.Nejdříve ji slovně urážely vulgárními výrazy, pak zaútočily i fyzicky. Zhruba po pěti minutách se útočnice sebraly a byt opustily. Při potyčce došlo k rozbití popelníku, který pádem na zem poškodil dlažbu v bytě. Majitelka vyčíslila škodu na 800 korun. Okolnosti napadení nadále šetří policie, pachatelkám hrozí obvinění z trestného činu porušování domovní svobody.  
 
Chomutov 6.9.2010

vytisknout  e-mailem