Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista byl dopaden

CHOMUTOVSKO - Hrozí mu až tři roky vězení; Policisté přistihli mladíka se zákazem řízení; Nakupoval pomocí odcizených platebních karet. 

Podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody čelí 27letý muž z Chomutova. Jak policisté nyní zjistili, měl koncem července vniknout do rodinného domu v Jirkově a odcizit tam peněženky, finanční hotovost, různé doklady a další drobnosti. Předběžně byla způsobená škoda vyčíslena na téměř 9 tisíc korun. Podezřelý se měl uvedeného jednání dopustit i přesto, že byl za trestný čin krádeže v roce 2017 odsouzen k desetiměsíčnímu nepodmíněnému trestu odnětí svobody. S ohledem na tuto skutečnost hrozí muži u soudu vyšší trestní sazba, a to až tři roky vězení. Jirkovští policisté v pátek spisový materiál předali na státní zastupitelství s návrhem na potrestání.

Policisté přistihli mladíka se zákazem řízení
V neděli odpoledne zastavila policejní hlídka v ulici Dukelská v Chomutově osobní vozidlo značky Fiat. Policisté při kontrole zjistili, že 19letý Jirkovan, který vozidlo řídil, není držitelem řidičského oprávnění. Kromě toho mu byl vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Mladík byl tedy zadržen a vyslechl si podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Při výslechu se ke skutku doznal a uvedl, že o svém zákazu řízení věděl. Policisté ve věci konají zkrácené přípravné řízení.  V případě prokázání viny soudem hrozí mladému muži až dvouletý trest odnětí svobody.

Nakupoval pomocí odcizených platebních karet
Teprve 18letý mladík má mít dle zjištění policistů na svědomí krádež, k níž došlo koncem srpna v jednom baru na chomutovském sídlišti. Poškozená tam nechala bez dozoru kabelku a dotyčný zřejmě využil příležitosti. Z kabelky měl odcizit peněženku s finanční hotovostí, doklady a platebními kartami. S jejich pomocí pak měl provést několik bezkontaktních plateb téměř za šest tisíc korun. Celková škoda se tak předběžně vyšplhala na částku kolem osmi tisíc korun. Poté, co se policistům podařilo muže ustanovit, sdělili mu podezření z trestného činu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Při svém výslechu se k činu doznal.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
oddělení tisku a prevence
Chomutov 23. září 2019

vytisknout  e-mailem