Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista je zase za mřížemi

TEPLICKO - Vazebně stíhaný muž kradl sám i se synem; V dechu měl tři promile alkoholu; Hledáme svědky nehod. 

Recidivista je zase za mřížemi

     Ve vazební věznici skončil 49letý muž, který je podezřelý z několika krádeží. V minulosti několikrát odsouzený muž měl v polovině února v teplické prodejně oděvů odcizit dámské šaty, které pronesl ven v tašce, aniž by za zboží zaplatil.

     Policisté ho také podezírají, že v polovině ledna společně se svým synem v prodejně elektroniky využili zaneprázdněnosti obsluhy a z prodejní plochy odcizili dva bezdrátové zvonky, devět přenosných reproduktorů, videotelefon a pět balení bezdrátových sluchátek, celkem pronesli bez zaplacení zboží za téměř devětadvacet tisíc korun.

     Vyšetřovatel také staršího muže viní z toho, že v lednu využil v Teplicích silné podnapilosti poškozeného a v nestřeženém okamžiku mu odcizil z náprsní kapsy peněženku s doklady a finanční hotovostí, připravil ho navíc také o mobilní telefon a ze zápěstí mu odcizil náramkové hodinky. Následně z odcizeného mobilu zjistil přístupová čísla a hesla k internetovému bankovnictví poškozeného a z jeho účtu převedl několik desítek tisíc korun, kartou pak ještě bezkontaktně zaplatil a přes mobilní bankovnictví si dobil kredit na telefonu, celková škoda byla vyčíslena na více jak třiatřicet tisíc korun.

     Vazebně stíhaný muž je obviněn z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, v krajním případě mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

V dechu měl tři promile alkoholu

    Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 47letý muž, kterého v Bílině zastavila hlídka strážníků městské policie. Muž vykazoval známky požití alkoholu, což potvrdila i dechová zkouška, při které mu přivolaní policisté naměřili tři promile alkoholu v dechu. Muž je vyšetřován na svobodě, pokud případ skončí u soudu a bude uznán vinným, hrozí mu v krajním případě až roční pobyt za mřížemi.

Hledáme svědky nehod

     Žádáme občany o pomoc při objasnění okolností dopravní nehody, ke které došlo v době od 10:30 do 18:30 hodin dne 28. ledna 2022 v Teplicích hod. v Teplicích, ul. Lužánky (parkovací plocha OD Billa ul. Alejní). Neznámý řidič měl poškodit levý přední roh zaparkovaného vozidla BMW 31 (poškození měla řidička zjistit až dodatečně na jiném místě) a z místa dopravní nehody odjet, aniž by splnil povinnosti dané zákonem při účasti na dopravní nehodě.

      Od nehody měl ujet i řidič, který zřejmě v době od 9:30 do 20:30 hodin dne 30. ledna 2022 v Krupce, ul. Lipová 110 u restaurace, případně v době od 20:35 hodin dne 30. ledna do 9:30 hodin dne 31. ledna 2022 v Krupce, ul. Bohumila Bachury u č. p. 684 poškodil zadní nárazník a víko zavazadlového prostoru na vozidle Renault Thalia.

     Pátráme také po řidiči, který měl 1. února 2022 v 12:45 hodin v Teplicích, ul. Riegrova na parkovišti u Penny poškodit zaparkované vozidlo Škoda. Jedná se o podélnou rýhu v laku bílé barvy ve výšce 0,43 - 0,45 m od země, poškozený byl pravý blatník a dveře.

          Žádáme případné svědky, kteří by mohli poskytnout relevantní poznatky vedoucí k objasnění příčin a okolností nehod, případně mají k dispozici kamerové záznamy pořízené v době nehod, aby se přihlásili na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

2. února 2022, mjr. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem