Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista skončil ve vazební věznici

CHOMUTOVSKO - Část odcizených věcí se podařilo zajistit a vrátit; Z vloupání policisté obvinili 33letého muže. 

Dvakrát během krátké doby se dostal do křížku se zákonem 28letý muž z Chomutova. Podle policistů měl poprvé v říjnu loňského roku a podruhé nyní v lednu vniknout pokaždé do jiného bytu na chomutovském sídlišti a z nich si odnést různé věci, které mu nepatřily. Jednalo se například o oblečení, peněženku, doklady, televizi, set-top-box anebo mobilní telefon. Po první krádeži byl dotyčný obviněn a vyšetřován na svobodě. Když se však tento recidivista opět minulý týden vloupal do jiného bytu, kde měl odcizit zmíněnou elektroniku a při násilném vniknutí poškodit vstupní dveře, došla policistům trpělivost. Poté, co zjistili, kdo měl věci z bytu ukrást, si dotyčného „vyčíhli“ a zadrželi ho. Vyšetřovatel mu sdělil další obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody a s ohledem na jeho opětovné páchání trestné činnosti podal podnět ke vzetí do vazby. Na jeho základě poslal soudce obviněného do vazební věznice. Odcizenou elektroniku se policistům podařilo zajistit a vrátili ji majitelce.

Za mřížemi by tento Chomutovan, který byl už v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen, mohl vzhledem k páchání trestné činnosti v době vyhlášeného nouzového stavu, strávit v případě uznání viny soudem až osm let.

Z vloupání do vozidla policisté obvinili 33letého muže

V polovině prosince přijali policisté oznámení o vloupání do vozidla zn. Fiat Ducato. Auto bylo zaparkováno na parkovišti v otvické obchodní zóně a neznámý pachatel z něho měl odcizit dálkový ovladač od elektrických vrat skladu jedné prodejny. Vyhodnocením zajištěných stop se podařilo zjistit, kdo se do auta vloupal. Podezřelým je 33letý muž z Teplic, který byl zadržen v lednu v Praze v souvislosti s další trestnou činností.

Chomutovský vyšetřovatel na základě poznatků o vloupání do vozidla zn. Fiat zahájil trestní stíhání dotyčného pro trestný čin krádeže. Za jeho spáchání v nouzovém stavu mu v krajním případě hrozí až osmiletý trest.

Chcete se i Vy podílet na objasňování protiprávních jednání? Přidejte se k nám! Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje přijímá do služebního poměru nové uchazeče. Máme především zájem o ty, kteří žijí v Ústeckém kraji, a kteří vnímají práci policisty jako své celoživotní poslání. Další informace k přijetí do služebního poměru zde.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 27. ledna 2021

vytisknout  e-mailem