Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista skončil za mřížemi

MOST - Policisté ho viní z loupeže.  

 

Ve vazební věznici skončil 30letý Litvínovan. Odvezli ho tam policisté, kteří muže viní z loupeže. Závažný čin jim byl oznámen minulý týden ve středu večer. Tehdy neznámý pachatel sebral násilím mladíkovi mobil. Hoch se procházel v Litvínově a poslouchal z telefonu písničky. Podle všeho ho nejprve cizí muž oslovil a mobil chtěl údajně jenom půjčit. Poškozený to odmítl a tak na něj měl zaútočit slovy „že ho jinak zbije“. Mladík chtěl odejít, ale vtom ho měl muž chytit za ruku do „páky“. Dokud se mu nepodařilo dostat se k mobilu, tak mu měl stále kroutit zápěstím. Potom z místa utekl. Poškozený se ho snažil pronásledovat, ale neúspěšně. Ihned se rozjelo pátrání po podezřelém. Podle popisu se ho podařilo dopadnout několik hodin po činu, dvě hodiny po půlnoci následující den. Od policejního komisaře si 30letý recidivista vyfasoval sdělení obvinění z trestného činu loupeže. Zároveň policisté podali podnět na uvalení vazby, který byl akceptován. Litvínovan byl v minulosti několikrát pravomocně odsouzen, ve dvou případech za loupeže. Vyšetřování nadále probíhá.


 

Policisté již vědí, kdo se v dubnu vloupal do večerky

Kriminalisté nyní zjistili, kdo má na svědomí vloupání do prodejny v obci na Mostecku. Na případu pracují od konce dubna. Podle nich za činem stojí 50letý muž z Mostu. Ten měl tehdy ve večerce ukrást pokladnu s penězi, notebook, cigarety, alkohol a nealko nápoje. Jednalo se o věci za 53.600 korun. Poničení objektu při vloupání bylo vyčísleno na 9.500 korun. Mostečan se podle policejního komisaře dopustil krádeže vloupáním a poškození cizí věci. V těchto dnech padlo obvinění. Ukradené věci, kromě notebooku, muž podle svých slov užil pro svoji potřebu. Počítač údajně doma vyzkoušel, a když zjistil, že je nefunkční, tak ho prý vyhodil do popelnice. Majetkové kriminality se Mostečan dopustil i v uplynulých třech letech. Stíhán je na svobodě. V případě, že i tentokrát stane před soudem, hrozí mu trest odnětí svobody až na pět let.


 

Neřidič se snažil vyhnout kontrole dokladů, marně

Policisté mosteckého obvodního oddělení odhalili dalšího neřidiče za volantem. Hříšníka zastavili kolem půlnoci v mostecké ulici Čsl. Armády. Během kontroly muž za volantem vozidla Daewoo podle vyjádření policistů nejprve dělal, že doklady nemůže najít. Strážci zákona si však mezitím zjistili, že se jedná o neřidiče. Potom se měl muž z Chomutovska doznat, že se tak chtěl vyhnout kontrole. Na policejní služebně na něj čekalo sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podle rozhodnutí chomutovského magistrátu by totiž až do dubna 2014 vůbec neměl řídit.


 

Ukradl 50 metrů kabelu, skončil na policii

Pod rouškou tmy se o víkendu vydal na lup muž z Mostu. S patřičnou výbavou, nožíkem a pilkou, vyrazil do areálu na Mostecku. Tam měl odříznout 50 metrů kabelu. Promyšlená krádež mu ale nevyšla. Přistihli ho pracovníci bezpečnostní agentury a přivolali policisty. Mostečan ve věku 45 let se nyní bude zpovídat z trestného činu krádeže. Policisté mu již předali sdělení podezření. Muž při výslechu uvedl, že si chtěl prodejem kabelu přivydělat. Škoda, kterou způsobil, je vyčíslena na 6.250 korun. Případ šetří obrničtí policisté.


 

Do ukradených věcí se navlékl

Krádež v mostecké prodejně šetří policisté obvodního oddělení. Podezírají z ní 23letého muže. Mostečan se vydal do nákupního centra coby zákazník. Tam se měl obléct do vyhlédnuté teplákové soupravy a na nohy si měl nazout značkové sportovní boty. Při odchodu z prodejny ho s věcmi za téměř 1.500 korun chytil pracovník ostrahy. Mostečana si potom odvezli přivolaní policisté. Vzhledem ke kriminální minulosti mu sdělili podezření z trestného činu krádeže.


 

Ve sklepě byl zloděj

Ve sklepě v ulici Františka Malíka v Mostě byl neznámý zloděj. Podle poškozeného tam vlezl větracím okénkem. Po pachatelově přítomnosti v místnosti zmizely dvoje kolečkové brusle a dvě činky. Hodnota věcí byla vyčíslena na 5.500 korun. Událostí se zabývá mostecké obvodní oddělení, které také pátrá po pachateli. Pokud budou policisté úspěšní, zloděj se bude zpovídat z trestného činu krádež vloupáním.


 

Někdo se vloupal do octávky

Vloupání do octávky šetří mostečtí policisté. Čin se stal v ulici U Stadionu v Mostě. Někdo neznámý v autě ukradl sportovní pomůcky a pracovní doklady. Věci mají hodnotu 3.600 korun. Na 6 tisíc se vyšplhalo poničení vozu. V případě, že bude pachatel dopaden, hrozí mu postih za trestné činy krádež vloupáním a poškození cizí věci.


 

por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

19. srpna 2013


 


 

vytisknout  e-mailem