Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řidiči jezdili opilí

LOUNY - Jeden byl zadržen v rámci dopravně bezpečnostní akce. 

V minulých dnech se policisté na Lounsku potýkali opět s podnapilými řidiči. Některé z nich přistihli za volantem v podroušeném stavu při běžné silniční kontrole, některé v rámci dopravně bezpečnostní akce, která proběhla o víkendu (více zde).

Právě při uvedené dopravní akci "narazili" policisté na 22letého řidiče osobního vozidla zn. Škoda Felicia, který vykazoval známky opilosti. Kontrolovali jej v lounské ulici SNP a provedenými dechovými zkouškami mu naměřili 1, 56 a 1, 48 promile alkoholu v dechu. Podezřelého proto zadrželi a odebrali mu řidičský průkaz. V pondělí mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ze stejného přečinu sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření i 39letému muži z Mostecka, který pod vlivem alkoholu řídil v obci Skupice u Postoloprt osobní automobil zn. Ford. Provedenou dechovou zkouškou přístrojem Dräger mu policisté naměřili nejprve 1, 42 promile alkoholu v dechu a následně 1, 33 promile. Nyní čelí podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu podle trestního zákoníku hrozí odnětí svobody až na jeden rok.

Řidiče, který usedl za volant a řídil motorové vozidlo, i když nadýchal přes dvě promile stavěli a kontrolovali policisté v neděli pozdě odpoledne v Podbořanech. Dvaapadesátiletému muži osobního automobilu zn. Škoda Fabia naměřili policisté přístrojem Dräger od 2, 09 do 2, 20 promile alkoholu v dechu. Ve věci proto zahájili úkony trestního řízení, odebrali mu řidičský průkaz, zakázali další jízdu a po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.    

Dalšího opilce za volantem přistihli dopravní policisté v neděli večer v Žižkově ulici v Lounech. Řídil osobní vůz zn. Škoda Favorit i přesto, že za volantem neměl v tomto stavu co dělat. I jemu naměřil přístroj Dräger hodnoty nad 1 promile, což už je trestný čin. Sedmačtyřicetiletý řidič z Loun nadýchal dvakrát po sobě stejné hodnoty - 1, 32 promile alkoholu v dechu. V pondělí mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 25. února 2014

 

vytisknout  e-mailem