Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil i přes zákaz

TEPLICE - Krádež v přízemí, Poškrábané auto, Vloupání do garáže.. 

Další krádež v přízemí
 
Policisté řeší další krádež v přízemním bytě, tentokrát v Duchcově. Neznámý pachatel vlezl přes nezajištěné okno 1 metr nad zemí do přízemního bytu v Duchcově. Odsud si pak odnesl LCD televizor, DVD přehrávač a varnou konvici. Majiteli vznikla škoda 6 tisíc korun. Ukradené věci bude chtít zřejmě zloděj prodat na černém trhu.
 
Z garáže zmizela sekačka
 
Vloupání do garáže šetří policisté v Bystřanech. Někdo vypáčil dřevěná vrata garáže u rodinného domu, do které posléze vnikl a odcizil sekačku na trávu, 2 rýče, 3 hrábě na listí a 4 hliníkové konve na mléko. Odcizením věcí vznikla majiteli škoda 3600,-Kč a poškozením vrat 2000,-Kč.
 
 
Řídil i přes zákaz
 
Z maření výkonu úředního rozhodnutí byl obviněn 35letý muž z Dubí. Toho nejprve zastavili policisté v Chabařovicích, kdy řídil vozidlo Škoda Felicia. Provedenou kontrolou bylo zjištěno, že za volantem nemá co dělat, jelikož má uložen zákaz řízení až do roku 2013. O měsíc později však porušil zákaz znovu, tentokrát ho kontrolovala policejní hlídka v Modlanech. Při této kontrole bylo kromě zákazu řízení zjištěno i to, že měl dotyčný nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody do pankrácké věznice. To však neučinil a opět se tak dopustil maření výkonu úředního rozhodnutí. Z policejní kontroly tak byl převezen přímo do věznice.
Pokud již řidiči mají udělen zákaz řízení, není radno zákaz porušit, neboť za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
Poškrábané auto
 
Neznámý vandal se vyřádil na vozidle zaparkovaném na Sedmihůrském rozcestí v Dubí. V noci ze středy na čtvrtek bylo na odstavné ploše zaparkované vozidlo Mazda 6. Neznámý vandal poškodil škrábanci lak vozidla, kdy poškodil sedm dílů karoserie, kapotu, blatník a dveře. Poškozením vznikla majitel škoda 30 tisíc korun. Po pachateli policisté pátrají.
 
 
Teplice. 27. května 2011, por.Bc.Ilona Novotná

vytisknout  e-mailem