Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil přes zákaz a pod vlivem alkoholu

LITOMĚŘICKO – Nyní čelí podezření z trestného činu. 

Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 25letý muž, který si sedl za volant, ačkoliv to má zakázané pravomocným rozhodnutím magistrátu. Počátkem tohoto týdne ho v nočních hodinách ve Štětí zastavili policisté, kteří zjistili nejen, že má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, ale že zároveň řídí pod vlivem alkoholu. Pomocí přístroje na zjišťování alkoholu v dechu naměřili muži 1,11 promile. Porušením zákonů se bude zabývat soud, od kterého může nezodpovědný řidič odejít až s dvouletým trestem odnětí svobody.

Auto není trezor

Neznámého lapku pravděpodobně navnadil pohled do vozidla zaparkovaného na ulici před domem v obci Velké Žernoseky. Na sedadle spolujezdce se nacházela kabelka. Po rozbití skleněné výplně okénka si kabelku s obsahem finanční hotovosti a osobních dokladů odnesl. Majitel vozidla vyčíslil škodu na více než 10 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Vzal kabelku i brambory

Do vozidla značky Škoda zaparkovaného u litoměřického nákupního centra se vloupal zloděj. Pravděpodobně ho zlákaly předměty viditelně uložené ve vozidle. Nejištěným způsobem vnikl do vozu a zmocnil se kabelky s mobilním telefonem a osobními doklady, cestovního kufru s ošacením a přibral také pytel brambor. Celková škoda přesahuje 40 tisíc korun. Po pachateli krádeže policisté pátrají.

Místo ryby granát

Počátkem tohoto týdne jsme přijali oznámení o nálezu munice v řece Labi poblíž obce Štětí. Nebezpečný nález vylovil jeden z místních rybářů. Na místo byli přivoláni pyrotechnici ústecké policie, kteří nalezenou munici převzali a odvezli k likvidaci. Šlo o ruční granát z období II. světové války. V souvislosti s nálezem nedošlo ke zranění osob či škodám na majetku.

Pro nálezy potencionálně nebezpečných předmětů platí vždy stejná základní pravidla - předmětů se vůbec nedotýkat, ihned přivolat policii a podle možností zajistit, aby se k nim nepřiblížil ani nikdo jiný. Při nedodržení uvedených pravidel by mohlo dojít k ohrožení života či zdraví osob.

Litoměřice, 12. 10. 2017, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem