Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Risk tentokrát nebyl zisk

LOUNSKO – Pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu; Na cestu se posilnil drogami 

Pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu

V prvním případě na Podbořansku měl 20letý řidič vozidla zn. Ford Focus způsobit dopravní nehodu. Dle informací během jízdy nepřizpůsobil rychlost zejména stavu povrchu komunikace, kdy se na vozovce nacházel sníh a vozidlo uvedl do smyku. Situaci nepřilepšila ani skutečnost, že po nárazu do zaparkovaného vozidla nadýchal hlídce policistů přes jednu promili alkoholu. Řidič si za své posilnění alkoholem vyslechl od policistů podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Na cestu se posilnil drogami

Ve druhém případě se 21letý muž pohyboval na Podbořansku ve vozidle zn. VW Golf, než ho zastavila policejní hlídka. Policisté u řidiče pojali podezření z užití návykových či psychotropních látek. Řidič se podrobil orientačnímu testu na drogy. Výsledek testu vyšel pozitivní na metamfetamin a další jízda byla řidiči zakázána. Následně ho čekalo lékařské vyšetření i s odběrem krve, se kterým souhlasil. Také tento řidič je podezřelý ze zmíněného trestného činu.

Za popsanou nerozvážnost by oběma dotyčným mohlo u soudu hrozit odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

22. prosince 2023
nprap. Jakub Mareš
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem