Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Rozchod nezvládl

CHOMUTOV - Jezdil podnapilý, Dva neopatrní přišli o majetek.... 

Rozchod nezvládl
38letá žena žila ve společné domácnosti  v Plzni s 31letým mužem. Jelikož mezi nimi panovaly delší dobu neshody, odešla žena z bytu a přestěhovala se do Chomutova. S rozchodem se muž nesmířil a neustále jí obtěžoval telefonáty. Během víkendu pak přišel do nového bydliště ženy. Když ho pustila dovnitř, začal jí napadat a vyhrožovat. Několikrát jí udeřil, sebral mobilní telefon a nakonec odešel. Napadená žena musela vyhledat lékařské ošetření, odcizením telefonu jí vznikla škoda ve výši 5 tisíc korun. Násilníkovi hrozí obvinění z trestných činů krádeže a nebezpečného vyhrožování.
 
Jezdil podnapilý
Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 36letý muž z Kadaně. Ve městě muže kontrolovala policejní hlídka právě v době, kdy projížděl s vozidlem Ford Tranzit ulicí Rokelská. Provedená dechová zkouška potvrdila, že muž před jízdou požíval alkoholické nápoje. Přístroj naměřil 2,49 a následně 2,86 promile alkoholu v dechu. Muži hrozí peněžitý trest nebo až roční pobyt ve vězení.
 
Dva neopatrní přišli o majetek
V prvním případě zmizela peněženka hostu v jedné chomutovské restauraci. Tu si ponechal v bundě, kterou odložil a nevěnoval jí dostatečnou pozornost. To zloději stačilo, aniž by ho někdo viděl, peněženku vytáhl a zmizel. Kromě peněženky přišel poškozený i o mobilní telefon, škoda se tak vyšplhala na 7 tisíc korun. Případ druhý je podobný. Návštěvnice baru si odložila svou kabelku a ta během chvilky zmizela. V tomto případě činí škoda 2 tisíce korun. Zloděje opět nikdo neviděl, obě krádeže začala vyšetřovat policie.
 
Požár vozidla
V Jirkově hořelo osobní vozidlo. Majitel při výpovědi uvedl, že když přišel do garáže a nastartoval, vyšlehly z pod kapoty plameny. Rychle proto vyjel ven, aby se požár nerozšířil po celém domě a ihned zavolal hasiče. Vyšetřovatel hasičů stanovil jako pravděpodobnou příčinu požáru technickou závadu. Škoda bude upřesněna později, ke zranění osob nedošlo.
 
Jeden zákaz nestačil
Na sídlišti Zadní Vinohrady kontrolovala hlídka policie projíždějící vozidlo VW Golf. 39letý muž neměl za volantem vůbec co pohledávat neboť kontrola prokázala, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Tento zákaz platí od dubna letošního roku a vyslovil ho Magistrát města Chomutova. Není to ovšem jediný zákaz, kromě toho má další tři, i ty vyslovil stejný úřad. Na pachatele nyní čeká obvinění z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Soud ho může poslat až na tři roky za mříže.
 
Chomutov 13.9.2010

vytisknout  e-mailem