Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Rozhodnutí soudu ignoruje

TEPLICE - Po propuštění hned porušil zákon znovu; Z auta nic nezmizelo...  

Rozhodnutí soudu ignoruje
     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 35letý muž z Mostecka, který zcela ignoruje platnou legislativu a soudní rozhodnutí. V úterý odpoledne ho v Přestanově kontrolovali strážníci za volantem automobilu, ačkoliv má soudem uložen trest zákazu činnosti, spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Policisté řidiče zadrželi a po provedení všech nezbytných úkonů a výslechu ho propustili.
     Muž si ale opět sedl do auta a pokračoval v jízdě, přestože věděl, že se dopouští trestného činu. V Teplicích narazil na další policejní hlídku a znovu skončil na služebně. Navíc policisté zjistili, že má uložen trest zákazu pobytu na území okresu Teplice až do konce roku 2013, což také ignoroval.
     Vzhledem k tomu, že bylo důvodné podezření, že v případě propuštění bude opět porušovat zákon, zůstal v režimu zadržení a ve lhůtě 48 hodin poputuje před soudce, který může jeho jednání „ohodnotit“ až dvouletým vězením.
 
Z auta nic nezmizelo
     Policisté prověřují případ vloupání do osobního vozidla, ke kterému došlo v Teplicích. Dosud neznámý pachatel vnikl do zaparkovaného automobilu, z palubní desky vytáhl autorádio a prohledal zavazadlový prostor. Autorádio však nakonec ve vozidle nechal a neodcizil ani nic dalšího. Zda byl při krádeži vyrušen a utekl bez lupu, nebo se mu nakonec rádio nelíbilo, bude předmětem dalšího prověřování. Pokud se podaří zjistit pachatelovu totožnost, bude se zodpovídat z přečinu krádeže ve stadiu pokusu, za který trestní zákoník stanoví stejnou sazbu, jako za dokonanou krádež, tedy až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Zloděj odnesl tři kotle
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Krupce vloupal do kryté haly. Z té následně odcizil tři plynové kotle, měděné přívodní trubky a elektroinstalační kabely. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 52 tisíc korun, v případě dopadení hrozí zloději za přečin krádeže až pětiletý pobyt za mřížemi.
 
Vykradená restaurace
     Trezor s finanční hotovostí si odnesl zatím neznámý pachatel z jedné z teplických restaurací. V nočních hodinách se vloupal do provozovny a odcizil přenosný trezor, čímž způsobil škodu ve výši 12 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli intenzivně pátrají.
 
 
Teplice, 18. 4. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem