Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Rvačka v hospodě

CHOMUTOV - Vloupání do altánu, Řidiče překvapil opilý chodec... 

Rvačka v hospodě
Jirkovští policisté zasahovali v restauraci, kde došlo k vzájemnému napadení hostů. Celý konflikt vyprovokoval 37letý místní obyvatel a postupně se do rvačky zapojovali další. Ani přítomnosti policie nedokázala muže zklidnit, byl proto zadržen a převezen na útvar. Při nastupování se snažil napadat zakročující policisty a poškodil kapotu u služebního vozidla.Při konfliktu kdosi v restauraci poškodil dveře u toalety, rozbil popelníky a sklenice na pivo. Odhadnutá škoda činí 35 tisíc korun. Výtržník, který  jednal pod vlivem alkoholu, přístroj naměřil 2,07 promile alkoholu v dechu, skončil v policejní cele. Okolnosti celého případu nadále vyšetřuje policie, na pachatele čeká obvinění z trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci.   
 
Vloupání do altánu
Zahrádkářskou kolonii v Kadani navštívil zloděj. Nezvaný host si vybral zahradní chatku poškozeného, vnikl dovnitř a odcizil elektrocentrálu v hodnotě 5 tisíc korun. Jelikož se v době krádeže nikdo další na zahrádkách nenacházel, zmizel pachatel beze stopy. Místní oddělení policie vyhlásilo po neznámém pátrání, skutek je vyšetřován jako trestný čin krádeže.
 
Řidiče překvapil opilý chodec
Během víkendu došlo v Kadani ke střetu vozidla s chodcem. Ulicí Kpt. Jaroše projížděl se svým vozidlem VW Passat jednosměrnou ulicí, když objížděl zaparkovaná vozidla, vstoupil  náhle do vozovky 47letý chodec. Narazil do projíždějícího vozidla a upadl na vozovku. Řidiči se již nepodařilo ve střetu zabránit. Jednání chodce odpovídalo výsledkům provedené dechové zkoušky. Přístroj naměřil 1,31 promile alkoholu v dechu, požívání alkoholu u řidiče vozidla prokázáno nebylo.  Střet zavinil v tomto případě chodec, který porušil svým jednáním  příslušná ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích.
 
Zapomněl na své dítě
Obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy si převzal 52letý muž z Mohelnice. Úplně totiž zapomněl, že má syna. Za poslední čtyři roky tak dluží na výživném téměř 23 tisíc korun. Povinnost měsíčně platit stanovenou částku k rukám dědečka dítěte mu nařídil Okresní soud v Chomutově, toto nařízení však neplní. Příbuzný se proto obrátil na policii a jednání nezodpovědného otce oznámil.
 
Tragická událost na mostě
Včera, kolem poledních hodin, došlo v Chomutově k tragické události. Na přemostění silnice  I/13, poblíž hlavního vlakového nádraží, přecházel 25 letý muž z Jirkova. Nejspíše v důsledku podnapilosti, se naklonil přes zábradlí mostu a spadl dolů na vozovku. Utrpěl těžká zraněním, kterým, po převozu do nemocnice v Ústí nad Labem, v odpoledních hodinách podlehl. Další okolnosti této tragické události nadále šetří policie.
 
Ohrožoval hosta nožem
Na 35letého muže z Chomutova čeká obvinění z trestných činů výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Po příchodu do baru v centru města začal totiž nadávat dalšímu z hostů, pak sáhl za barový pult, vzal odložený nůž a s ním ohrožoval návštěvníka. V dalším jednání pachateli zabránila přivolaná hlídka policistů, která útočníka zadržela. Za uvedený čin může být potrestán až tříletým trestem odnětí svobody.
 
Hořel pension
Vejprtští policisté přijali oznámení o požáru pensionu v obci Háje. Po příjezdu na místo zjistili, že požár již uhasili samotní návštěvníci.  K zahoření dřevěného obložení došlo v zadní části objektu, vyšetřovatel hasičů přesnou příčinu nestanovil, ale uvedl, že k požáru došlo nejspíše od jiskry z komína. Škoda byla vyčíslena na 30 tisíc korun, ke zranění osob nedošlo.
Chomutov 30.08.2010

vytisknout  e-mailem