Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Rychle objasněné krádeže

CHOMUTOV - Telefon skončil v zastavárně, Auto bez kol.... 

Rychle objasněné krádeže
Jak jsme před časem informovali, na konci ledna vnikl kdosi do kanceláře firmy v Jirkově. Využil skutečnosti, že vstupní dveře i dveře do samotné kanceláře zůstaly neuzamčené a nikdo tam nebyl. Na místě sebral dva notebooky v hodnotě 11 tisíc korun. Jirkovští policisté nyní zjistili, že pachatelem je 39letá žena z okresního města. Podezření z krádeže si žena převzala, vyšetřování pokračuje.
 
Ve stejné době přijali policisté v Kadani oznámení o krádeži v obchodě s elektronikou. V době, kdy se prodavačka věnovala jinému zákazníkovi, odcizil kdosi z neuzamčené vitríny notebook za 11400 korun. I v tomto případě byl pachatel zjištěn. Obvinění z krádeže si převzal 29letý muž z Klášterce nad Ohří. 
 
Telefon skončil v zastavárně
V červenci loňského roku vypadl na zem ženě z okresního města z kabelky mobilní telefon. Přístroj nalezla na chodníku sídliště Písečná 19letá žena z Jirkova, sebrala ho a následně z místa odešla. Druhý den ho prodala do zastavárny. Obvinění z krádeže si již převzala, vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Auto bez kol
Z krádeže je podezřelá trojice mužů ve věku 67, 24 a 25 let. V Lipské ulici si vyhlédli zaparkované osobní vozidlo VW Golf a z něj demontovali pneumatiky s hliníkovými disky. Škoda byla v tomto případě vyčíslena na 5900 korun. U podezřelých byla část lupu zajištěna, vyšetřování je vedeno na chomutovském obvodním oddělení.
 
Do altánu pro motor
Jirkovští policisté pátrali po totožnosti neznámého pachatele, který kradl v obci Blatno. Na neoplocený pozemek zahradního altánu kdosi vnikl a odcizil volně uložený elektromotor v hodnotě 6 tisíc korun. Kriminalistům se podařilo zjistit, že uvedenou krádež má na svědomí 22letý muž z Chomutova.
 
Na nákup nedošel
Bez peněz skončil mladý muž z Kadaně. Před obchodem v Chomutovské ulici k němu přistoupil 20letý mladík a požadoval peníze. Nakonec mu z ruky vytrhl 101 korun a z místa utekl. Ke zranění poškozeného naštěstí nedošlo, skutek kriminalisté vyhodnotili jako loupež. Vyšetřování je vedeno na místním oddělení policie.
 
Oblečení i peníze
Před časem došlo ke krádeži v zábavním podniku v centru okresního města. Host si odložil igelitovou tašku a nevěnoval jí dostatečnou pozornost. Přišel nejen o různé druhy oblečení, ale i peněženku s větší finanční hotovostí. Škodu vyčíslil na 11 tisíc korun. Po pachateli krádeže nyní pátrají chomutovští policisté.   
 
Tentokrát to nevyšlo
Dva muži ve věku 29 let z Chomutova a 47 let z Kadaně překonali oplocení firmy v Beethovenově ulici. Vlezli do haly a nalezený elektromotor si přendali do tašky. Pokusili se i s lupem odejít, ale to jim překazila ostraha objektu. Tašku proto odhodili a z místa utekli. Zakrátko je však policejní hlídka vypátrala a zadržela. Oběma bylo sděleno podezření z krádeže, případ nadále vyšetřují chomutovští policisté.
 
Maloval, kde neměl
Případ sprejerství vyšetřují chomutovští policisté. 26letý Chomutovák postříkal ve Škroupově ulici hnědou barvou kryt lampy veřejného osvětlení a dvířka rozvodné skříně u domu. Oprava poničených věcí bude stát nejméně 3500 korun. Muž se bude zodpovídat z trestného činu poškození cizí věci.
 
Opět alkohol
Peněžitý trest nebo až rok ve vězení hrozí v případě odsouzení teprve 18letému mladíkovi z Klášterce nad Ohří. Při projíždění městem ve vozidle Škoda Felicia
ho zastavili a kontrolovali policisté.  Provedená dechová zkouška byla tentokrát pozitivní, mladík nadýchal 1,71 a 1,88 promile. Jízdu musel z uvedeného jednání ukončit, čeká na něj obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  
 
17.února 2014  
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem