Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

S lupem daleko neutekli

TEPLICE - Muž a žena byli chvíli po činu zadrženi; Stát připravily o desítky tisíc...  

S lupem daleko neutekli
     Policisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody 53letému muži a 45leté ženě, kteří se v Bílině vloupali do přístavku u rodinného domu. Společně vnikli na dvůr a následně se po vytlačení okna vloupali do přístavku, ze kterého odcizili dvoukolák, zámečnické nářadí, drobné součásti strojů, soustružnické nože a další kovový materiál.
     Muže i ženu se několik desítek minut po činu podařilo ve spolupráci se strážníky městské policie zadržet i s lupem v hodnotě čtyři tisíce korun. Pokud je soudce uzná vinnými, hrozí oběma spolupachatelům až tříleté tresty odnětí svobody.
 
Stát připravily o desítky tisíc
     Hned tři osoby, které zneužívaly sociální dávky, byly v uplynulých dnech obviněny z přečinu podvodu. Čtyřiapadesátiletá žena rok a půl pobírala příspěvek na péči o svého zesnulého manžela a stát tak připravila o více jak 13 tisíc korun.
     Další dvaatřicetiletá žena také v zákonné lhůtě osmi dnů neoznámila příslušnému úřadu úmrtí své babičky a vybrala si příspěvek na péči v částce osm tisíc korun, ačkoliv věděla, že příspěvek na péči byl vyplacen neprávem.
     Podobného protiprávního jednání se dopustila i 63letá žena, která v zákonem dané lhůtě neoznámila, že byl její manžel hospitalizován v léčebně dlouhodobě nemocných. Po dobu pobytu ve zdravotnickém zařízení neměla nárok pobírání příspěvku na péči o manžela, peníze si však nechala vyplácet a neoprávněně se tak obohatila o šedesát tisíc korun.
     Všechny tři ženy již byly obviněny z přečinu podvodu, zatímco prvním dvěma hrozí maximálně dvouleté vězení, nejstarší podvodnice může vzhledem ke způsobené škodě strávit za mřížemi v krajním případě až pět let.
 
Zmizely peníze, jídlo i kovové výrobky
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který kradl v areálu firmy v Krupce. Zloděj vnikl do výrobní haly, kde se vloupal do nápojového a jídelního automatu, ze kterých odcizil finanční hotovost a zboží, škoda byla vyčíslena na téměř sedm tisíc korun. Ve stejné době z přepravek v hale zmizely mosazné a nerezové výrobky v hodnotě kolem 90 tisíc korun. Případ prověřujeme pro podezření z přečinu krádeže, za který trestní zákoník stanoví až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Vykradená garáž
      Pilu a nářadí v hodnotě dvacet tisíc korun odcizil zatím neznámý pachatel v Krupce. Zloděj se oknem vloupal do garáže u rodinného domu, ze které věci odcizil. Policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které hrozí pachateli v případě dopadení až tříleté vězení.
 
 
Teplice, 6. 1. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem