Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sám na sebe upozornil

TEPLICE - Přejel dvojitou plnou čáru, teď mu hrozí vězení a další zprávy. 

Sám na sebe upozornil
     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 34letý muž, kterého kontrolovali dopravní policisté. Řidič osobního vozidla předjížděl jiné auto přes dvojitou plnou čáru, čímž na sebe přivolal pozornost policistů. Ti následně zjistili, že má muž platnou blokaci řidičského oprávnění. Pokud bude muž uznán vinným ze spáchání trestného činu, z něhož je podezřelý, může strávit až dva roky za mřížemi.
 
Pojedl, popil, ale neplatil
     Noc v cele strávil 33letý muž, kterého zajistili duchcovští policisté. Včera v podvečer zkonzumoval v supermarketu dva koláče, posléze si vzal z přepravky pivo, které si otevřel a v prodejně klidně vypil.
     Nasycen a posilněn pivem, vzal z regálu bochník chleba a při průchodu pokladnou uvedl, že nemá na zaplacení. Policisté mu při dechové zkoušce naměřili 2,8 promile alkoholu v dechu, muž se bude ze svého jednání zodpovídat před přestupkovou komisí.
 
Krádež nafty
     Šest set litrů motorové nafty odcizil neznámý pachatel v Bílině. Zloděj vnikl do objektu, vypáčil víčko nádrže zaparkovaného nákladního vozidla a odčerpal z ní pohonné hmoty. Z vozidla odcizil také rezervní kolo, poškozené společnosti tak způsobil škodu téměř 25 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po pachateli intenzivně pátrají.
 
Odcizené náušnice
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích odcizil zlaté náušnice. Lapka vnikl do jednoho z lázeňských domů a následně do pokoje poškozené ženy. Využil přitom pravděpodobně klíče ponechaného v zámku dveří pokoje, ze stolu poté odcizil odložené náušnice v hodnotě tři tisíce korun. Poškozená, která byla v době krádeže ve sprše, si přítomnosti zloděje vůbec nevšimla a krádež oznámila až s časovým odstupem. Pokud se podaří pachatele dopadnout, bude trestně stíhán pro přečin porušování domovní svobody, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Vykradená pizzerie
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se na Teplicku vloupal do pizzerie. V nočních hodinách vnikl do provozovny, kde odcizil čtečku knih, potraviny a několik lahví s alkoholem. Oznamovatel vyčíslil celkovou škodu na osm tisíc korun, pachateli podezřelému z přečinu krádeže hrozí v případě dopadení až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 28. 5. 2013, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem