Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sběrač kovů

LITOMĚŘICE – Navštívil hřbitov; Peněženku nehlídala; Na ryby s kradeným 

Během víkendových dní navštívil hřbitov na Libochovicku sběrač kovů. Zajímalo ho měděné oplechování římsy obřadní síně na hřbitově, které se nacházelo ve čtyřmetrové výšce. Plechy uvolnil a v následujících dnech dne se pro ně opakovaně vracel. I se svou kořistí byl zadržen na cestě do sběrných surovin. Škoda je vyčíslena na více než 4 tisíce korun. Pro obdobnou trestnou činnost byl 26letý muž z Libochovicka v nedávné době pravomocně odsouzen. Protože zákon neporušil poprvé, jeho jednání policisté kvalifikovali jako trestný čin, za který může jít až na tři roky do vězení.
 

Peněženku nehlídala
O víkendu přišla mladá žena o svou peněženku při nakupování v jedné z litoměřických prodejen. O odloženou peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady se v nestřeženém okamžiku postaral neznámý lapka. Škoda je vyčíslena na více než 11 tisíc korun. Případem krádeže se zabývají litoměřičtí policisté.
 

Na ryby s kradeným
Do osobního vozidla v Liběšicích se ze soboty na neděli zřejmě v nočních hodinách vloupal neznámý pachatel. Do vozidla zaparkovaného před domem vnikl nezjištěným způsobem a odcizil rybářské potřeby za více než 12 tisíc korun. Po pachateli a rybářském vybavení pátrají litoměřičtí policisté.
 

Litoměřice, 26. 11. 2013, nprap. Pavla Kofrová
tisková mluvčí
Preventivně informační skupina Litoměřice
tel.: +420 974 436 208
e-mail: pislt@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem