Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sedm krádeží

CHOMUTOV - Lišty prodal do sběrny, Řádili v parku.... 

Sedm krádeží
Policejní komisař obvinil ze dvou trestných činů muže z okresního města. Krádeže a porušování domovní svobody se 29letý muž dopustil již v dubnu letošního roku. Tehdy vnikl do objektu firmy na Červeném Hrádku, kde ze skladu odcizil pneumatiky, benzín a naftu. V krádežích pokračoval i v červenci. Při vloupání na pozemky čtyř zahrad na Červeném Hrádku a Vysoké Peci odcizil sekačky, kolečko, čerpadlo, autobaterie, alkohol. Na jedné zahradě odčerpal ze zaparkovaného vozidla naftu. V srpnu stihl zavítat do sklepa v Jirkově, kde poškozené firmě sebral stavební materiál a nářadí potřebné k rekonstrukci domu. Ze zahrady pak odnesl vařič a autobaterie. Svým jednáním způsobil majitelům celkovou škodu ve výši 131 tisíc korun. Vzhledem se skutečnosti, že pachatel se obdobného jednání dopouštěl i v nedávné minulosti, skončil po nezbytných úkonech v policejní cele a byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Soudce vydal pokyn k propuštění ze zadržení, vyšetřování nadále pokračuje na svobodě.
 
Lišty prodal do sběrny
30letý Chomutovák odcizil v měsíci lednu letošního roku hliníkové lišty z budovy střední školy v okresním městě. Lup obratem ruky prodal do sběrny druhotných surovin, kde byly lišty také nalezeny. Nákup nových bude poškozenou organizaci stát nejméně 11 tisíc korun. Pachatel byl obviněn z krádeže, obvinění si převzal. Vyšetřování je vedeno na svobodě.
 
Řádili v parku
Parta mladých lidí trávila prázdninový čas tím způsobem, že řádila v chomutovském parku. Ve večerních hodinách rozkopali a rozlámali v altánu dřevěné zábradlí, čímž došlo k jeho znehodnocení. Magistrát Chomutov vyčíslil škodu na téměř 7 tisíc korun. 19letý mladík a jeho dvě společnice – dívky ve věku 18 a19 let čeká obvinění z trestného činu poškození cizí věci. Skutek vyšetřují chomutovští policisté.
 
Hořela garáž i auto
Škodu za nejméně 100 tisíc korun způsobil požár, který vznikl v domě v ulici Olejomlýnská. Na zahradě domu hořela nejen garáž, ale i vozidlo Audi, které bylo uvnitř zaparkované. Požár lokalizovali hasiči, příčina požáru nebyla přesně určena, je předmětem dalšího vyšetřování. Zraněn nebyl nikdo. Skutek vyšetřují jirkovští policisté.  
 
Nepočítali s majitelkou
Do domu ve Vitčících se pokusili vloupat dva muži a jedna žena z Kadaně. Vnikli na pozemek rodinného domu a poškodili dveře a okno. Dál se nedostali, neboť se na místě objevila majitelka, kterou ze zahrady přilákal hluk. Z místa utekli. Jejich pobyt na svobodě však záhy ukončila policejní hlídka, která pachatele zadržela. Obvinění z krádeže a porušování domovní svobody si převzali muži ve věku 20 a 32 let a spolu s nimi i 39letá žena. Žena byla po výslechu propuštěna na svobodu, na její společníky byl podán návrh na vzetí do vazby. Na příkaz soudce byli i oni propuštěni na svobodu.   
 
13. srpna 2012  
nprap. Marie Pivková

vytisknout  e-mailem