Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Šel po cigaretách

TEPLICE - Policisté zadrželi pachatele na místě činu; Na hlídku nechtěl čekat...  

Šel po cigaretách
     Policisté zadrželi 41letého muže, který se v noci vloupal do provozovny supermarketu v Teplicích. Pachatel násilím překonal vnější dveře do prodejny a následně se uvnitř vloupal do novinového stánku. Z toho odcizil několik set krabiček cigaret různých značek v hodnotě přes 45 tisíc korun a několik balení tabáku.
     Z lupu se ale dlouho neradoval, protože ho přímo na místě činu zadrželi policisté. Odcizené zboží bylo zajištěno a vráceno poškozeným, muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže, za který mu hrozí maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
Šel po cigaretách.mp3 
 
Na hlídku nechtěl čekat
     Ze spáchání přečinu krádeže se bude zodpovídat 25letý recidivista, který se vydal na lup do objektu bývalé diskotéky. Nezajištěnými dveřmi vnikl do objektu, kde odcizil několik lahví od minerálky, otvírák, nerezové pouzdro na vizitky a další drobnosti v hodnotě necelých tři sta korun. Než však stačil z místa činu odejít, byl přistižen správcem objektu. Ten zavolal policisty a snažil se pachatele na místě zadržet, než přijedou.
     Lapka ale na hlídku čekat nechtěl, vytáhl proto na muže obušek a pokusil se ho udeřit. Když se mu to nepodařilo, hodil po něm několik lahví, naštěstí ho ale nezasáhl. Muži i vyhrožoval zabitím, potom už ale skončil v policejních poutech. V minulosti několikrát trestanému muži bylo sděleno podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
Na hlídku nechtěl čekat.mp3 
 
Zmizela fotbalová branka
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který z hřiště v katastru obce Bystřany odcizil fotbalovou branku. Zloděj z neděle na pondělí vnikl na pozemek a ukradl duralovou branku v hodnotě 18 tisíc korun., Zda se jednalo o náruživého sportovce, který si zařizuje soukromé hřiště, nebo sběrače barevných kovů, budou nyní zjišťovat policisté z obvodního oddělení v Proseticích. V případě zjištění totožnosti hrozí pachateli trestní stíhání pro přečin krádeže.
 
Zpronevěřil desítky tisíc
     Ze spáchání přečinu zpronevěry se bude před soudem zodpovídat muž, který se neoprávněně obohatil o 63 tisíc korun. Zneužil své pozice podnikatele a ve své provozovně v Teplicích neodváděl povinné tržby, které mu plynuly z provozu sázkového terminálu a prodeje výherních losů.  
     Finanční prostředky pak v rozporu s uzavřenou smlouvou užil pro svou potřebu. Pokud ho soud uzná vinným ze spáchání přečinu, z něhož byl obviněn, hrozí muži až pětileté vezení.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo v době od 17:00 hodin dne 30. března 2014 do 7:00 hodin dne 31. března 2014 v Teplicích, ul. Nábřežní u prodejny pečiva.
    Nezjištěný řidič neustanoveného vozidla poškodil přední nárazník a levý přední blatník osobního automobilu zn. Renault a z místa odjel, aniž by si splnil zákonem stanovenou povinnost věc oznámit. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 1. 4. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem