Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Senior naletěl podvodníkovi

MOST - Ten mu nasliboval zabíjačku a okradl ho o pět tisíc; Nezletilec zapálil kontejner a další 

Senioři oběťmi zlodějů a podvodníků
Šedesátiletou ženu okradli na ulici pobertové. Když šla minulý pátek kolem 22 hodiny na sídlišti Zahradní ulicí Lipová domů, přitočil se k ní náhle neznámý mladík, který ji z ruky prudce vytrhl její kabelku. Poté se dal na útěk. Chlapec zřejmě na místě nebyl sám. Poškozené byla krádeží způsobena škoda ve výši dvou tisíc korun. Přišla i o peníze, osobní doklady a mobilní telefon. Poškozená utrpěla po krádeži šok a byla policií převezena do nemocnice.

Hrubián ženě utrhl řetízek
Nepříjemný zážitek prožila i 75letá žena z Mostu. Ta šla minulý týden krátce po poledni ze svého bydliště vynést odpadky. U popelnic stál neznámý muž. Působil zanedbaným zevnějškem. Žena se pak vrátila k domu, kde ji neznámý dostihl. Hrubě ji oslovil a poté ji znenadání na krku strhl řetízek ze žlutého kovu. Poté z místa utekl. Ke zranění ženy nedošlo. Hmotnou škodu poškozená odhadla na dva tisíce. Případ krádeže na osobě vyšetřují mostečtí policisté

Příliš drahá zabijačka
Případ podvodného jednání na senioru šetří mezibořští policisté. Minulý týden v odpolední době na ulici v obci Meziboří neznámý muž kontaktoval 88letého muže. Tvrdil mu, že přivezl pro jeho dceru maso a výrobky ze zabijačky. Potřebuje jen velký hrnec a nějaké sáčky. Senior neznámého vzal do bytu, aby mu žádané nádobí dal. Podvodník byl příjemný a milý, dokonce muži navrhl, že mu uklidí byt. Tímto vystupováním si získal u seniora důvěru. A to takovou, že mu starší pán bez obav dal pět tisícikorun, když mu podvodník řekl, že potřebuje rozměnit pětitisícovou bankovku. Neznámý pak vzal hrnec s tím, že dojde pro peníze a maso do auta. Senior pak na něj marně čekal doma i před domem. Za nějakou dobu mu došlo, že zřejmě naletěl. Muž utrpěl škodu ve výši 9 000 korun. Pachatel měl být ve věku kolem 40 let, štíhlé asi 180 cm vysoké postavy. Na hlavě měl basebalovou čepici.

Žhář byl nezletilý
Plastový kontejner měl minulý týden zapálit chlapec, kterému nebylo ještě patnáct let. Nezletilec kontejner nezapálil náhodou, zápalky si koupil již s úmyslem, že požár založí. Sirku pak vhodil do zpola zaplněného kontejneru, a když se nic nedělo, škrtl zápalku znovu. Když začal papír uvnitř hořet, tak se z místa vzdálil. Do ulice však dorazila policejní hlídka a hocha tam zastihla. Na linku 156 byl totiž požár oznámen občanem. Mostecká policie tímto děkuje občanům, kteří nejsou lhostejní a všímají si nepravostí, které se dějí na veřejnosti. Jejich rychlé oznámení policii pomáhá k odhalení osob, které jednají protizákonně. Policie pátrá po žhářích, které na Mostecku plastové kontejnery zapalují. Jen v loňském roce se policie zabývala 50 případy, kdy nádoby na odpady někdo podpálil. Hmotné škody způsobené touto divnou zábavou jdou do sta tisíců korun. U pěti případů policie pachatele odhalila. Letos těchto případů je 16. V dubnu dva kontejnery v ulici J. Vrchlického zapálil muž, kterého odhalily kamery městského monitorovacího systému. Podezřelý zatím nebyl obviněn, neboť do současné doby nebyla přesně vyčíslena škoda poškozené organizace.
Poslední případ zaznamenali policisté v mostecké ulici E. Basse. V neděli dopoledne neznámý žhář krátce před 09 hodinou nezjištěným způsobem zapálil obsah jednoho kontejneru na směsný odpad. Ten rukou žháře zcela shořel. Poškozené organizaci tak vznikla škoda ve výši sedmi tisíc korun.

Kabelku protancovala
O svoji kabelku přišla o víkendu návštěvnice jedné mostecké diskotéky. Když šla tancovat na parket, tak si kabelku nechala u stolu. V zápalu tance však svoje příruční zavazadlo přestala kontrolovat. Toho využil přítomný zloděj, který se kabelky nepozorovaně zmocnil. Žena tak během krátké chvilky přišla i o finanční hotovost a platební kartu. Hmotnou škodu okradená vyčíslila na částku 4 000 korun. Případ přečinu krádeže vyšetřuje mostecká policie.

I sportoviště navštěvují zloději
Na dvě sportoviště přišli lapkové. O víkendu se neznámý pachatel na jednom fotbalovém hřišti vloupal do kabiny a tam odcizil zvukovou aparaturu. Fotbalový klub utrpěl krádeží škodu ve výši 40 tisíc korun. Jiný lapka zavítal na tenisový kurt. Přelezl pletivo a na tenisovém hřišti odcizil síť. Oba případy teď šetří mostečtí policisté.

Sklep zůstal prázdný
Tučný lup čekal na jednoho nenechavce. Ten se tento měsíc dostal do obytného domu v Litvínově. V suterénu pak vnikl násilím do jedné sklepní kóje. Z ní lapka odcizil dámské horské jízdní kolo značky Lincoln, elektrickou řezačku na dlažbu, motorovou pilu a další různé nářadí. Poškozený majitel odhadl vzniklou škodu na částku dvacet tisíc korun. Přečin krádeže vloupáním nyní vyšetřují mostečtí policisté.

Tři chodci zraněni
Dopravní policisté včera řešili dvě dopravní nehody, při kterých se zranili tři chodci. V ulici Lidická v Mostě kolem 15. hodiny na křižovatce s ulici Topolová přecházel na vyznačeném přechodu 65letý muž, který byl sražen osobním vozidlem tovární značky Citroen. Chodec utrpěl lehké zranění, se kterým byl odvezen k ošetření do nemocnice. Alkohol u řidičky nebyl zjištěn. Hmotnou škodu policisté vyčíslili na částku sedmi tisíc korun.

V obci Meziboří došlo krátce před 10. hodinou k dopravní nehodě. Řidič nákladního vozidla značky Peugeot couval po chodníku podél domu s pečovatelskou službou, kdy zřejmě přehlédl dva chodce. Muž a žena po nárazu vozidla zezadu upadli na chodník. Chodec ve věku 84 utrpěl odřeniny, 78letá žena byla odvezena do nemocnice, kde je hospitalizována. Její zdravotní stav zatím nebyl blíže určen. Alkohol u řidiče nebyl zjištěn. Míra zavinění je předmětem šetření policie.

V Mostě, 25. května 2010

vytisknout  e-mailem