Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Senioři pozor!

LOUNY – Senioři pozor, Vloupání do stánku, Řízení v opilosti  

V Lounech se objevily další podvodnice
Dne 9. 7. 2009 v Lounech, na Suzdalském náměstí, vešla neznámá žena do bytu poškozeného seniora pod záminkou napsání vzkazu pro sousedku. V době kdy poškozený s touto ženou psal vzkaz v kuchyni bytu, vešla do volně otevřeného bytu další neznámá žena, která před poškozeným začala roztahovat osušky, které chtěla, aby předal sousedce. Po nějaké době si poškozený přes tyto dvě ženy povšiml, že v jeho ložnici se nachází cizí muž, který se přehrabuje v jeho osobních věcech. Když na muže zakřičel, obě ženy k němu přistoupily, aby nemohl do ložnice vstoupit, přičemž zakopl o práh dveří a upadl.  Nežli se poškozenému podařilo vstát, všichni tři utekli neznámo kam. V průběhu rozhovoru mezi sebou ženy mluvily německy. K odcizení věcí z bytu nedošlo. Poškozený utrpěl poranění ramene.

Jak se chovat bezpečně  doma
1. Nikdy neotvírejte dveře, nevíte-li, kdo je za  nimi.
2. Do bytu vpusťte pouze ty, které dobře  znáte nebo  se vám důvěryhodně prokáží. I na pohled sympatický  člověk nemusí mít vždy dobré  úmysly. Cizí  lidi nikdy nevpouštějte do bytu!
3. Na dveřích nebo zvonku  je dobré  psát jmenovku v množném čísle nebo v mužském  rodu.
4. Buďte  opatrní, nevěřte každému, kdo  vás za dveřmi požádá o  pomoc.
5. Zamykejte vchodové dveře. Pokud  bydlíte v přízemním  bytě nebo rodinném domku, nezapomeňte zavírat  okna.
6. Byt zavírejte a zamykejte,  i když  jdete třeba jen k sousedce, do sklepa nebo jen s odpadky.
7. Čekáte-li příchod cizího  člověka,  požádejte někoho z blízkých nebo přátel, aby  byl s vámi doma.
8. Nebuďte důvěrní ani k různým  podomním  prodejcům, kteří nabízí zdánlivě levné zboží.

Jak zvýšit své  bezpečí
1. Pořiďte si panoramatické  kukátko a pojistný řetízek. Kukátko vám umožní vidět  široký prostor za vašimi dveřmi a díky pojistnému  řetízku můžete vyřídit některé  záležitosti v relativním  bezpečí.
2. Nemějte  doma více peněz v hotovosti nebo cenné  věci, pokud nevlastníte dobře ukrytý trezor.
3. Noste  u sebe jen nezbytnou peněžní hotovost.  Pokud potřebujete vybrat  nebo uložit více peněz, vezměte raději s sebou někoho blízkého.
4. Nikdy se před nikým nechlubte kolik  máte peněz,  ani svým majetkem.
5. Nepůjčujte peníze cizím lidem a nedávejte ani  žádné zálohy podomním prodejcům.

Vloupání do stánku na koupališti
V době od 8. 7. do 9. 7. 2009 neznámý pachatel v Lounech, v Masarykových sadech, v zadní části městského koupaliště, překonal oplocení, vnikl na pozemek, kde u stánku s občerstvením vypáčil větrací mřížku, následně vzniklým otvorem vnikl do stánku a odtud odcizil různé zboží. Celková škoda byla vyčíslena na 2 801 Kč.

Ohrožení pod vlivem návykové látky
Dne 8. 7. 2009 si obviněný převzal usnesení o zahájení trestního stíhání dle § 160/1 trestního řádu pro trestný čin „Ohrožení pod vlivem návykové látky“, kterého se dopustil tím, že dne 24. května 2009 v 07:50 hodin, jako řidič vozidla Ford Escort, při jízdě po místní komunikaci v obci Žatec, ul. Husova, nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, dopravní situaci a svým schopnostem a při odbočování vpravo do ulice Družstevní nezvládl řízení vozidla, najel do protisměru, kde srazil dopravní značku. U řidiče byla provedena dechová zkouška, kdy byla přístrojem Dräger naměřena hodnota 2,14 ‰ a druhou dechovou zkouškou byla naměřena hodnota 1,88 ‰. Ke zranění osob nedošlo.
 
 

vytisknout  e-mailem