Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Skončil v rukou policie

LOUNY - Nenapravitelný recidivista opět páchal trestnou činnost.  

Hned několik trestných činů má na svém kontě 24letý mladík z Loun, který se protiprávního jednání dopustil v prosinci minulého roku a začátkem roku letošního. Trestnou činnost páchal i přesto, že byl v prosinci roku 2012 podmíněně propuštěn z výkonu trestu se zkušební dobou na tři roky. Ve vězení si odpykával trest zejména za majetkovou trestnou činnost.
 
Další sérii nezákonného jednání zahájil 11. prosince loňského roku, kdy jako řidič osobního automobilu zn. VW Golf přijel na čerpací stanici v Bílině a jeho spolujezdec načerpal do nádrže vozidla bezmála 15 litrů benzinu Natural 95 a bez zaplacení z místa odjeli. Svým jednáním způsobili škodu za 501 Kč. Uvedený vůz řídil i přesto, že má rozsudkem Obvodního soudu pro Prahu 2 uložen zákaz řízení až do 29. 9. 2015.
 
Dne 19. 12. 2014 odcizil společně s již uvedeným komplicem televizor s nástěnným držákem v celkové hodnotě 3 300 Kč z jedné lounské ubytovny, kde toho času pobýval. Televizi poté prodal v zastavárně.  
 
Dalšího trestného činu se dopustil 6. ledna tohoto roku, když se zmocnil klíčů od osobního vozidla zn. Renault Thalia u své známé, kde v tu dobu byl a která zrovna spala, a s autem v Lounech sledoval bývalou přítelkyni. Zatarasil jí cestu, násilím ji vtlačil do auta a odjel směrem na Chlumčany. Neustále na ni dotíral a vyzvídal, přičemž ji nechtěl pustit. Až po cca 30 minutách ji odvezl zpět k místu bydliště. Automobil opět řídil, ač má vysloven zákaz řízení.
 
Na udělený zákaz řízení nedbal ani 9. ledna, když řídil z ulice Žižkova k prodejně Albert v Lounech osobní vůz Ford Mondeo a tímto táhl havarovaný automobil zn. Renault Thalia, který předtím nabourala jeho známá.
 
Dne 20. ledna se opět zmocnil vozidla a klíčů od bytu své známé, odjel do Peruce a tam jí z bytu odcizil televizor v hodnotě 4 500 Kč. Ten následně zpeněžil v zastavárně.
 
Komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil uvedeného mladíka z trestných činů omezování osobní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného užívání cizí věci. Zároveň na něj podal podnět k návrhu na vzetí do vazby. Dne 22. ledna ji soudce uvalil a mladík byl eskortován do vazební věznice. Pokud bude odsouzen, hrozí mu za uvedené trestné činy až tříletý pobyt za mřížemi.    
 
nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 22. ledna 2015
          

vytisknout  e-mailem