Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Skončil ve vazbě

MOST - Policisté ho obvinili z loupeže; Nehoda prozradila alkohol + další info 

Ve vazbě dnes skončil 42letý muž z Lounska. Tomu předcházelo sdělení obvinění ze zločinu loupeže a přečinu porušování domovní svobody. Násilník se měl začátkem dubna v nočních hodinách domáhat vstupu do bytu přítelkyně svého bratra. Nikoliv v klidu, ale kopáním a bušením do dveří. Žena se ho snažila uklidnit, ale marně. Náhle muž rozrazil dveře a i přes její nesouhlas vnikl do obydlí. Poškozenou začal fyzicky napadat a plivat po ní. Nezastavil ho ani dětský pláč. Během násilného incidentu ženu navíc okradl o šperky, které měla na sobě. Jednalo se čtyři prsteny a jeden náramek. Ve chvíli, kdy poškozené přišli na pomoc sousedi, pachatel utekl. Hodnota odcizených věcí byla odhadnuta na 3.200 korun. Policistům se lup zajistit nepodařilo. Část věcí měl výtečník údajně prodat. Tento násilný skutek nebyl první, kterého se pachatel dopustil. Již v minulosti měl co do činění se zákonem. Případ je v šetření služby kriminální policie a vyšetřování v Mostě.
 
Nehoda prozradila alkohol
Dopravní policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 48letému muži z Mostu. Na začátku toho byla dopravní nehoda, ke které došlo v pondělí odpoledne v ulici Štěpánka v Mostě. Řidič Seatu zřejmě nedodržel bezpečnostní vzdálenost a narazil do vozidla autoškoly značky Škoda Fabia. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Škoda na obou vozidlech byla odhadnuta na 40 tisíc korun. Překvapením však byl výsledek dechové zkoušky řidiče Seatu. Jeho hodnota přesáhla 2,5 promile alkoholu. Následně se Mostečan podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Případ nadále šetří ve zkráceném přípravném řízení dopravní policisté.
 
Alkohol za volant nepatří
Ani alkohol v krvi nezabránil 31letému muži z Litvínovska v jízdě vozem. Prozradila to dechová zkouška provedená hamerskými policisty v pozdně večerních hodinách v Janově. Kvůli hodnotě přesahující jedno promile alkoholu již bylo řidiči sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Hlídka načapala neřidiče
Na vyslovený zákaz usednout za volant nedbal 46letý muž z Mostu. Při tom ho načapala policejní hlídka v Lomu. Netrpělivý neřidič již má sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Událostí se zabývají lomští policisté.
 
Okradl spolužačku
Provinění krádeže se měl dopustit dle mezibořských policistů mladík z Mostecka. Ten v prostorách školy údajně využil nestřeženého okamžiku a přisvojil si mobil spolužačky. Telefon v hodnotě 2.500 korun byl již vrácen poškozené. Případ je šetřen ve zkráceném přípravném řízení.
 
Připravil nemilé překvapení
Nemilé překvapení připravil neznámý lapka majiteli vozu Škoda Felicia. Ten z prostor auta zaparkovaného v Litvínově odcizil mobilní telefon, fotoaparát, doklady, platební kartu, peněženku a finanční hotovost. Celková škoda byla vyčíslena na částku téměř 32.500 korun. Případ šetří litvínovské obvodní oddělení jako přečiny krádež vloupáním a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Odjel na mopedu
O moped přišel díky neznámému pobertovi jeden muž z Litvínovska. Motocykl byl odcizen z parkoviště v Záluží. Poškozenému vznikla škoda 25 tisíc korun. Případ je šetřen litvínovskými policisty jako přečin krádeže.
 
Přisvojil si cizí mobil
Cizí mobilní telefon v hodnotě sedmi tisíc korun si přisvojil neznámý zloděj. Poškozeného okradl v restauraci v Litvínově. Pro lup si sáhl do kapsy oděvu. Litvínovští policisté věc šetří jako přečin krádež na osobě.
 
Most, 14. dubna 2010
 

vytisknout  e-mailem