Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Skončil ve vězení

TEPLICKO - Recidivista kradl v obchodech, ale vloupal se i do auta a další zprávy. 

Skončil ve vězení

     Z několika krádeží je podezřelý 46letý recidivista, který nejméně ve třech případech odcizil zboží v obchodech. V prodejně drogerie v teplickém obchodním centru měl odcizit značkovou toaletní vodu v hodnotě skoro jeden tisíc korun. Je také podezřelý, že v prodejně s oblečením odcizil sako, přes které si oblékl svou bundu, pod kterou schoval i kalhoty. Bez zaplacení pak se zbožím v hodnotě téměř 2300 korun prošel ochranným rámem, o čtvrt hodiny později pak v dalším obchodě ukradl dvě péřové bundy v hodnotě pět tisíc korun.

     Vyšetřovatel ho také obvinil z vloupání do vozidla, ke kterému došlo v polovině loňského roku. Podezřelý měl rozbít okénko auta a odcizit z něj pilu, vrtačku a průmyslový vysavač, škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun. V minulosti 19krát odsouzeného recidivistu policisté zatkli na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, kde si má odpykat trest za předchozí trestnou činnost, pobyt za mřížemi mu může soudce prodloužit až o tři roky.

Zloděj byl dopaden

     Na bílinské policisty se před čtrnácti dny obrátili zaměstnanci supermarketu, kteří zjistili, že jim neznámý pachatel z prodejny ukradl několik kečupů, čtyři balení kávy a pět konzerv s tuňákem. Celkovou škodu poškozená společnost vyčíslila na patnáct set korun, policisté případ začali prověřovat jako přestupek proti majetku. Z fotografií a kamerových záznamů z prodejny se policistům podařilo ustanovit totožnost podezřelého muže, kterým je v minulosti třináctkrát odsouzený recidivista. Vzhledem k trestní minulosti podezřelého případ překvalifikovali na přečin krádeže, z něhož už mu sdělili podezření, pokud bude odsouzen, může se vrátit až na tři roky zpátky za mříže.

Vloupání se nezdařilo

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v obci Hrob pokusil vloupat do chatky. Vnikl na oplocený pozemek a následně se pokusil vniknout do chatky, okenici, ani vstupní dveře se mu ale překonat nepodařilo, a tak z místa činu odešel s nepořízenou. Ačkoliv zloděj nic neukradl, i tak mu v případě dopadení hrozí za přečin krádeže ve stadiu pokusu až dva roky za mřížemi.

28. 3. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem