Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Skrýš odhalil

LITOMĚŘICE – Schovával se tam klíč; Bohatá kořist; Z pole zmizelo seno 

Ve středu v dopoledních hodinách navštívil rodinný dům na Lovosicku neznámý pachatel. Do domu vnikl zřejmě za použití zde nalezeného klíče od vstupních dveří, který si majitel domu schovával ve skrýši u okna. Po odemčení vstupních dveří si z domu odnesl finanční hotovost. Majitel nemovitosti předběžně vyčíslil škodu na 8 tisíc korun, případ je vyšetřován jako přečin krádeže a porušování domovní svobody.
 

Bohatá kořist
Do osobního vozidla zaparkovaného před domem v Úštěku vnikl v noci na čtvrtek neznámý pachatel. Po rozbití skleněné výplně okna z vozidla odcizil různé ruční a elektrické nářadí v hodnotě 70 tisíc korun. Případ je vyšetřován jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až pětiletý trest odnětí svobody.
 

K podobnému případu došlo ve stejnou dobu také v obci Libochovany. I v tomto případě si neznámý pachatel odnesl ze zaparkovaného vozidla elektrické nářadí za 23 tisíc korun, k tomu si přibral ještě finanční hotovost a osobní doklady, které ve voze poškozený zanechal.
 

Krádeže věcí z vozidel jsou častější na nehlídaných parkovištích či odlehlých místech. Tento měsíc jsme například přijali 8 oznámení o krádežích věcí ze zaparkovaných vozidel poblíž siřejovického McDonaldu. Bohužel někteří majitelé vozidel zlodějům své cennosti za okénky vozů přímo nabízejí. Ve většině těchto případů zlákalo neznámého pachatele zavazadlo, notebook či navigace ponechaná uvnitř vozidla. Hmotná škoda u výše uvedených případů přesahuje 50 tisíc korun.
 

Z pole zmizelo seno
Z pole nedaleko obce Chodouny odcizil neznámý pachatel balíky sena. 18 balíků sena odvezl z pole ze středy na čtvrtek zřejmě v nočních hodinách. Majitel polností vyčíslil škodu na 7200 korun. Po neznámém pachateli pátrají roudničtí policisté.
 

28. 6. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem