Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Skvělá práce policistů

TEPLICE - Zadrželi muže podezřelého z rozsáhlé majetkové trestné činnosti a další zprávy. 

Skvělá práce duchcovských policistů
     Policisté z obvodního oddělení v Duchcově zadrželi muže podezřelého z rozsáhlé majetkové trestné činnosti, které se dopouštěl na území teplického okresu. Na základě poznatků získaných při prověřování jednotlivých trestních oznámení policisté pojali podezření, že má krádeže převážně v rekreačních, ale i jiných objektech na svědomí 27letý muž z jejich „rajónu“. Když se dozvěděli, že má večer přijet vlakem do Duchcova, převlékli se po skončení směny do civilu, aby ho nevyplašili a nedaleko nádraží ho zadrželi.
     Na služebně se jim pak muž přiznal, že se dopustil asi desítky krádeží. V Duchcově se například v průběhu ledna a února vloupal do tří zahradních chat, ze kterých odcizil bourací kladivo, gril, potraviny a další snadno zpeněžitelné věci. 
     Společně s dalším spolupachatelem pak vykradl rozestavěný dům v Hudcově, ze kterého si odnesli elektrické ruční nářadí, prodlužovací kabely a další věci za téměř 14 tisíc korun. Se stejným komplicem vykradli i dům v Duchcově, ze kterého si odnesli elektroniku, termostat, oblečení a asi deset kilo mraženého masa.
     Dalších krádeží se už dopouštěl sám, vnikl například do sklepních prostor rodinného domu, ze kterých odcizil obuv a alkoholické i nealko nápoje, vloupal se ale i do školy, kde v jedné z kanceláří odcizil finanční hotovost a pokusil se odnést i stolní počítač, který však nakonec nechal na místě. V jednom případě vykradl i zaparkované auto, do kterého se vloupal po rozbití okna. Ze zavazadlového prostoru pak odcizil kufr se značkovým elektro nářadím. 
     Celková škoda byla vyčíslena na více jak sedmdesát tisíc korun, zřejmě ale zdaleka nebude konečná. Na základě získaných informací a stop zajištěných na místech různých dalších krádeží v okrese se policisté důvodně domnívají, že má na svědomí daleko více skutků.
     Podali proto návrh na vzetí muže obviněného z přečinů krádeže a porušování domovní svobody do vazby, a nadále budou shromažďovat důkazní materiál, který by mohl přispět k objasnění mnoha dalších krádeží z poslední doby. Zatím hrozí obviněnému recidivistovi trest odnětí svobody až na pět let.
Skvělá práce duchcovských policistů.mp3 
 
Může se vrátit zpět za mříže
     Z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku byl obviněn 26letý muž, který je podezřelý, že koncem ledna odcizil na nádraží v Teplicích z batohu poškozené ženy peněženku. V té měla doklady, platební kartu a finanční hotovost, celková škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun.
     Minulý týden v herně v centru města odcizil jednomu z hráčů na automatech odloženou finanční hotovost ve výši dva tisíce korun. Poškozený si lapky všiml, ten ve spěchu shrábl peníze, upustil přitom dvousetkorunovou bankovku a se zbytkem hotovosti utekl.
     V pondělí po poledni se dopustil další krádeže, tentokrát si vybral jedno z teplických kadeřnictví. Vešel dovnitř a následně zpoza barového pultu odcizil dámskou peněženku s finanční hotovostí. Opět byl přistižen poškozenou, která na něj zakřičela, lapka si vzal 1400 korun, peněženku zahodil a z provozovny utekl. Několikrát trestaný recidivista, který se naposledy vrátil z „basy“ loni v létě, se tak může vrátit zpět za mříže až na tři roky. Aby se nadále na svobodě nedopouštěl trestné činnosti, podali policisté podnět k jeho vzetí do vazby.
 
Sexuchtivý cizinec přišel o mobil
     Policisté z obvodního oddělení v Trnovanech dopadli ženu podezřelou z krádeže, ke které došlo začátkem ledna v Teplicích. Podle trestního oznámení si ve večerních hodinách nastoupila k poškozenému do jeho vozidla a následně mu ve chvilce nepozornosti odcizila mobilní telefon, který měl položený na palubní desce. Ženě, která se živí prostitucí, sdělili policisté podezření z přečinu krádeže, za který jí v případě uznání viny hrozí až dvouleté vězení.
 
 
Teplice, 13. 2. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem