Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sliby nedodržel

CHOMUTOV - Okradený fotograf, Šel na houby, našel miny... 

Slib nedodržel
Majitelé rodinného domu v Otvicích se rozhodli, že si pořídí na zahradě bazén. Za tímto účelem zkontaktovali 53letého muže z Údlic, který jim přislíbil, že stavbu provede. Uzavřel s nimi smlouvu, přebral v několika splátkách hotovost na zakoupení součástek, ty ale přes urgence nedodal. Po několika jednáních nakonec od smlouvy ustoupil, ale vrátit 75 tisíc nechce. Majitelům došla trpělivost a obrátili se na policii. Za zpronevěru hrozí nepoctivému muži až pětiletý trest odnětí svobody. 
 
Okradený fotograf
Zloděj, který odcizil plastový kufr v Klášterci nad Ohří jistě ani netušil, co si uvnitř odnáší.Na chodu domu kde pracuje, totiž kufr odložil pracovník reklamní agentury a uvnitř měl své kompletní profesionální fotovybavení. Na kufr zapomněl, kdyžho začal hledat, bylo již pozdě. Při výpovědi uvedl, že přišel o majetek za téměř 540 tisíc korun. Po totožnosti pachatele pátrají policisté.
 
Šel na houby, našel miny
Policisté z Radonic přijali oznámení o nálezu munice. Místní obyvatel oznámil, že při hledání hub v lesním prostoru poblíž obce Vlkáň našel čtyři kusy min. N místo přivolaný pyrotechnik stanovil, že se jedná o jednu plastovou protitankovou minu a tři obaly od plastových min. Na místě si je převzal k likvidaci. Jelikož se les nalézá poblíž vojenského výcvikového prostoru lze soudit, že pochází právě odtud.    
 
Porušili zákaz
Z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí se budou zodpovídat dva muži z Chomutovska. Včera je totiž zadrželi policejní hlídky při řízení motorových vozidel. Ani v jednom případě však neměli za volantem co pohledávat. 33letý Jirkovák má vysloven zákaz řízení motorových vozidel na základě rozhodnutí Magistrátu Chomutov, ten mu skončí až v dubnu příštího roku. Druhý, 23letý muž z okresního města, má vysloven stejný zákaz Městským úřadem v Litvínově, konec zákazu v září letošního roku. Soud může oba pachatel poslat až na tři roky do vězení. 
 
Náklaďák nebyl jejich
Poblíž Vikletic zastavila policejní hlídka nákladní vozidlo Peugeot  Boxer. Za volantem seděl 39letý Chomutovák. Při následné kontrole bylo zjištěno, že auto zmizelo z Kadaně a je po něm vyhlášeno pátrání. Pachatel byl i se svým spolujezdcem, 31letým Kadaňákem, zadržen, protože bylo prokázáno, že spolu do auta vnikli, poškodili spínací skříňku, vozidlo nastartovali a odejeli.  Po výslechu skončili v policejní cele neboť bude podán návrh na jejich vzetí do vazby. 
Chomutov 16.08.2010

vytisknout  e-mailem