Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Souhrn silvestrovských událostí

LOUNY - Kromě opilců na silnicích byl vcelku klid. 

Silvestrovské oslavy proběhly v lounském okrese bez mimořádných událostí. Policisté vyjížděli k několika nahlášeným rvačkám, výtržnostem či rušení nočního klidu. Naštěstí se nejednalo o žádnou závažnou kriminalitu. Přelom roku se však neobešel bez opilců za volantem.

Krátce po jedné hodině po půlnoci, 1. ledna 2014, zjistili policisté při dopravní kontrole opilého řidiče. V lounské ulici Osvoboditelů řídil motorové vozidlo zn. Seat Ibiza. Provedenou dechovou zkouškou mu policisté nejprve naměřili 1, 24 promile alkoholu v dechu a následně 1, 22  a 1, 10 promile. Podezřelého, 24letého mladíka z Lounska proto zadrželi, zakázali mu další jízdu a odebrali řidičský průkaz. Předvolali jej na 2. ledna, až bude střízlivý, k provedení dalších služebních úkonů. Poté jej ze zadržení propustili.   

Dalšího opilého řidiče řešili policisté cca o hodinu později na silnici I/28 u obce Raná. Na přímém úseku vozovky, ve směru od Mostu na Louny, 18letý řidič z Podbořanska s osobním vozidlem havaroval do levého silničního příkopu. Provedenou dechovou zkouškou mu policisté zjistili nejprve 1, 20 promile alkoholu v dechu a opakovanou zkouškou, cca po půlhodině, 1, 15 promile. Naštěstí nebyl při dopravní nehodě nikdo zraněn. Mladému řidiči odebrali policisté řidičský průkaz, zakázali další jízdu a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.  

Statistika dopravních nehod o silvestra a na Nový rok

Poslední den roku 2013 vyjížděli policisté ke třem dopravním nehodám bez zranění. Škoda byla vyčíslena na 213 000 Kč. Na Nový rok se udály dvě dopravní nehody, které se rovněž obešly bez zraněných osob a při nichž byla škoda odhadnuta na 21 000 Kč. Nejčastější příčinou těchto nehod byl nesprávný způsob jízdy.

Kradli majonézu

Ještě poslední den minulého roku sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu krádeže dvěma mladíkům ve věku 23 let ze Strakonicka a 30 let z Lounska. Podezřelí vnikli 30. prosince pozdě večer do skladových prostor jedné provozovny s občerstvením v Lounech a z lednice odcizili dva desetikilogramové kbelíky s majonézou, čtyři balení hranolek, balení žampiónů a droždí, čímž způsbili škodu přesahující 1 000 Kč. Bezprostředně po spáchání tohoto jednání je na místě zadržela policejní hlídka. Uvedeného skutku se mladíci dopustili i přesto, že za podobnou trestnou činnost již byli v posledních třech letech odsouzeni. Po provedených úkonech je policisté propustili na svobodu.

V Podbořanech rozbili výlohu

Podbořanští policisté šetří poškození výlohy prodejny masa, ke které došlo z 31. 12. 2013 na 1. 1. 2014. Dosud nezjištěný pachatel rozbil vnější sklo vakuované skleněné výplně obchodu, čímž způsobil škodu za cca 10 000 Kč. Vniknutí do prodejny policisté nezjistili. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, po pachateli pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 2. ledna 2014

 

 

vytisknout  e-mailem