Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Spal v cizí posteli

MOST - Majitel ho přistihl; Policie přistihla lapky s lupem v cizím bytě; Granáty z války u Libkovic. 

 Během několika dnů odhalili archeologové tři dělostřelecké granáty

Včera ráno na linku 158 oznámil pracovník archeologického průzkumu, že nalezl opět u bývalé obce Libkovice válečnou munici. Policie z Lomu na místo přijela spolu s pyrotechnikem, který určil, že jde o dva dělostřelecké granáty s nábojnicemi německé výroby z II. světové války. Expert z pyrotechnické služby rozhodl, že munici zneškodní přímo v místě předpolí dolu Bílina, protože s ohledem na stav munice by její převoz nebyl bezpečný. V krátké době jde již o druhý nález na témže místě, kdy o víkendu policii zavolal stejný muž a uvedl, že u Libkovic nalezl pravděpodobně granát a další munici v místě, kde se provádí průzkum. Hlídka z policejní stanice Lom zjistila, že se jedná o dělostřelecký granát a přivolala kolegu z pyrotechnické služby. Ten dělostřelecký granát ráže 105 mm z války včetně nábojnice stejné ráže vykopal ze země, zajistil a předměty převezl k zneškodnění.

Policie s ohledem na nálezy munice upozorňuje občany na to, že tyto předměty jsou životu nebezpečné a jakákoliv manipulace s municí je nepřípustná. Vždy je na místě zavolat policii.


 

Policie přistihla pachatele v cizím bytě i s lupem ze sklepů

Policie v Mostě obvinila 29letého Mostečana z krádeže a porušování domovní svobody, 27letého muže navíc z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, 24letou ženu z pokusu krádeže a u 32letého muže zahájila stíhání pro porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Čtveřice měla různě páchat majetkovou trestnou činnost, při níž způsobila škodu za více jak 42 000 korun. Muži ve věku 29 a 27 let přišli koncem srpna do cizího bytu, od kterého měla klíče 24letá žena. Ta je dostala od svého známého, který ženě natolik věřil, že jí klíče svěřil. V bytě celou trojici přistihla hlídka policie. Ta na místě zjistila, že trojice si do koše připravila věci z bytu, které chtěla odcizit. Navíc hlídka v pokoji objevila dvě jízdní horská kola a dvě elektrické kytary, které tu noc zmizely ze suterénu domu, odkud je oba muži odcizili poté, co se vloupali do sklepní kóje. U ženy muži zákona nalezli cizí platební kartu. Policie šetřením zjistila, že 27letý muž má na svědomí i krádež kola z kočárkárny na mosteckém sídlišti Zahradní. Navíc se pokusil vybrat z bankomatu pomocí odcizené platební karty peníze, ale neuspěl. Kartu dostal od svého 32letého známého. Ten ji získal pomocí finty, když u panelového domu oslovil staršího muže a nabídl mu k prodeji telefon. Muž šel do bytu pro svůj mobil, který hodlal směnit s neznámým a zřejmě nechal otevřené dveře u bytu. Toho zloděj využil a odcizil z předsíně tašku, ve které našel doklady a platební kartu. Mobily si muži sice vyměnili, ale až později poškozený zjistil, že mu zavazadlo zmizelo. Policie na 27letého muže podala podnět na vazbu, ostatní jsou vyšetřováni na svobodě.


 

Majitel bytu našel v posteli spícího zděleje

Muž ve věku 31let z Litvínova ukradl cigarety u jednoho prodejního stánku v Litvínově. Objednal si pět krabiček kuřiva a pak chtěl ještě hlávku zelí. Pro tu se musel prodavač sehnout, jenže zákazník byl náhle pryč. A s ním i krabičky s cigaretami, které prodavač položil na vnitřní pult prodejního stánku. Filuta si pokouřeníčka neužil. Záhy byl dopaden policejní hlídkou. Jak se ukázalo, muž má na svědomí i další trestnou činnost. V červenci vnikl v noci na Litvínovsku přes otevřenou větračku do bytu v prvním patře a odnesl televizor. Poškození byli doma a spali. Poslední den v sedmém měsíci v restauraci v Janově ukradl ze stolu v nestřeženém okamžiku volně položený mobilní telefon a peníze, které byly v pouzdře k mobilu. V srpnu vnikl přes parapet chodbového okna ve 4. patře do bytu v Janově. Tam se zabydlel. Lehl si do postele a usnul. Probudil ho majitel, který do bytu přišel nečekaně a na loži spatřil zcela neznámého muže. Podezřelý si myslel, že v bytě nikdo nebydlí a přítomností majitele byl překvapen. Na místě ho zadržela policie. Jiný srpnový den se vydal pro lup do supermarketu, kde si pod svetr ukryl lahev whisky za pět set korun. Kradl i přesto, že byl odsouzen několikrát za majetkové delikty. Policie Litvínovana stíhá pro krádež a porušování domovní svobody.


 

Poberta poškodil sklo u sportovní haly

Neznámý vandal poškodil sportovní zařízení v Mostě. Tento týden pravděpodobně v nočních hodinách v ulici Budovatelů nezjištěným předmětem poničil výlohu u vstupních prostor do sportovní haly. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 20 tisíc korun a případ poškození cizí věci oznámil mostecké policii.


 

Zloděj ukradl u supermarketu uzamčené kolo

Nepříjemné překvapení čekalo jednu Mostečanku při nákupu v supermarketu poblíž Rudolické ulice. Žena přišla nakupovat včera kolem 16. hodiny a kolo řádně uzamkla do stojanu, který je u vstupu do prodejny. Ještě v obchodě ji kontaktoval nějaký muž, který ji sdělil, že s kolem kdosi manipuluje. I když žena okamžitě vyběhla ven z obchodu, bylo kolo i s lapkou pryč. Policie získala popis pachatele a pátrá po něm. Poškozená si své kolo cení na částku osm tisíc korun.


 

Policie bude o víkendu na silnicích

V sobotu bude z důvodu demolice mostu u mosteckého nádraží ČD uzavřena obousměrně silnice I/13. Doprava bude vedena objízdnou trasou přes město a pro vozidla nad 12 tun pak obchvatem přes Čepirohy, Vršanskou, Komořany. Uzavírka bude od 06. hodin a potrvá do neděle, kdy v 18. hodin bude komunikace opět zprovozněna. Policie v souvislosti s uzavírkami přijala bezpečnostní opatření. Od pátku do neděle budou hlídky ve městě dohlížet na plynulost a bezpečnost silničního provozu, neboť lze počítat s tím, že dojde k nárůstu automobilového provozu ve městě a tím i zpomalení dopravy v některých úsecích. Proto se policisté obrací na řidiče a žádají je, aby se k sobě chovali ohleduplně a obrnili se trpělivostí.


 

Zloděj byl rychlejší

O svůj mobilní telefon včera přišla jedna mladá žena z Mostu. Navštívila mostecký obchodní dům a odskočila si na toaletu, kde si odložila svůj mobil a zapomněla ho tam. I když si po odchodu záhy vzpomněla a na místo se asi po třech minutách vrátila, aparát tam již neležel. Žena případ zatajení nálezu ohlásila mosteckým policistům a škodu vypočítala na 12 tisíc korun.


 

Řídil, ač neměl, a ještě byl zřejmě pod vlivem návykové látky

Mostecká policie včera večer u jedné obce na Litvínovsku zastavila a zkontrolovala řidiče osobního vozidla Renault. Šetřením na místě hlídka zjistila, že motorista má od úřadu vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel až do poloviny roku 2015. Navíc měl 32letý řidič z Mostu pozitivní test na metamfetamin. Odběr krve řidič odmítl. Policie Mostečanovi sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.


 

Zloděj kabelů vyřadil z provozu telefony, televize a internety

Bez televize, internetu a telefonních linek se náhle ocitli obyvatelé dvou domů na sídlišti Severní v Mostě. Neznámý lapka včera v dopoledních hodinách vnikl do kolektoru a z něj odcizil dvě stě metrů kabelů, čímž vyřadil kolem dvaceti telefonních linek a zatím nezjištěný počet internetových a televizních stanic. Případem krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení se zabývají mostečtí policisté.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 6. 9. 2013


 


 

vytisknout  e-mailem