Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Spravedlnost muže dohnala

CHOMUTOV - Na zahrádkách řádil již v loňském roce, Obtěžuje celou rodinu, Klíčku zůstaly v zapalovaní..... 

Spravedlnost muže dohnala
Chomutovští kriminalisté sdělili podezření z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci 30letému obyvateli okresního města. Zjistili totiž, že právě on je tím pachatelem, který již v roce 2013 vykradl několik zahradních chatek v Chomutově. Ve stejné činnosti pokračoval i v roce letošním, poslední vloupání do areálu zahrádek ve městě spáchal v měsíci srpnu. Svoji pozornost zaměřil především na kabely, které odřezával od nalezených spotřebičů. Na místě nenechal ani další nářadí, kuchyňské vybavení, bedny od piva, pivo a ruční vozík. Majitelům vznikla celková škoda ve výši 42 tisíc korun. Vyšetřování nadále pokračuje.Spravedlnost muže dohnala.mp3

Obtěžuje celou rodinu
Chomutovští policisté přijali oznámení od rodiny ze Spořic, že je 45letý muž z okresního města neustále obtěžuje. Poškozenému a jeho celé rodině soustavně posílá obtěžující e-maily a kromě toho jim posílá i dopisy. Jednání podezřelého policisté vyhodnotili jako trestný čin nebezpečné pronásledování. V případě odsouzení může skončit až na jeden rok za mřížemi.

Klíčky zůstaly v zapalování
Na vlastní neopatrnost doplatil muž, který přijel v pátek odpoledne s vozidlem Ford Tranzit do ulice Kosmonautů. V zapalování totiž nechal zasunuty klíče od vozidla a z místa odešel. Během krátké doby auto zmizelo. Zmizel i náklad, který zůstal uložený ve vozidle – pracovní lopaty, krumpáče, vrtačky, fotoaparát, mobilní telefon, provozní doklady k vozidlu a další věci. Celková škoda dosáhla na částku 268 tisíc korun. Chomutovští polické, kteří krádež vyšetřují, ihned vyhlásili pátrání, které však nebylo do současné doby úspěšné.

Zmizely stoly i židle
Tři skládací stoly a dvanáct kusů skládacích židlí odvezl dosud neznámý pachatel z prostoru restaurace na Mostecké ulici. Nepomohla ani skutečnost, že věci byly řádně uzamčeny kovovým řetězem a ten ukotven do země. Poškozený vyčíslil celkovou škodu na necelých 20 tisíc korun. Krádež vyšetřují policisté.

Sliby, chyby
Z podvodu je podezřelý 36letý muž z okresního města. V červenci letošního roku se dohodl na provedení stavebních prací na chatě poškozeného. Za tímto účelem převzal jako zálohu 5700 korun. Slib však nedodržel, peníze použil pro vlastní potřebu a s poškozeným od té doby nekomunikuje. Policisté zjistili, že obdobného jednání se dopustil již v měsíci květnu. Tehdy se s poškozenou domluvil na výměně oken, převzal 34 tisíc korun jako zálohu na práci. Tu však nevykonal, peníze opět utratil a s poškozenou přestal komunikovat. Za podvod může skončit až na dva roky za mřížemi. Sliby, chyby.mp3

7.října 2014
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem